Nissan 370Z Forum  

Help! VDC, ABS, and Traction lights on out of no where

The car is a 2010 Nismo 6mt. A few minutes ago, the VDC, traction, and ABS lights popped on in my car. From that point on, traction control was actually

Go Back   Nissan 370Z Forum > Nissan 370Z Tech Area > Engine & Drivetrain

Like Tree6Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-10-2013, 09:30 PM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2012
Location: ny
Posts: 158
Drives: Audi RS5
Rep Power: 0
boosted3z is on a distinguished road
Default Help! VDC, ABS, and Traction lights on out of no where

The car is a 2010 Nismo 6mt. A few minutes ago, the VDC, traction, and ABS lights popped on in my car. From that point on, traction control was actually disabled, and my car began to hesitate at around 2500pms - 4000rpms.

Has anyone experienced similar issues before? Anyone familiar with what the issue can be? I tried to restart the car a few times in hopes the issue would clear, but it persists. Any feedback would be helpful.
boosted3z is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2013, 09:32 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2012
Location: ny
Posts: 158
Drives: Audi RS5
Rep Power: 0
boosted3z is on a distinguished road
Default

boosted3z is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2013, 09:34 PM   #3 (permalink)
A True Z Fanatic
 
cdoxp800's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: FL
Posts: 1,337
Drives: 2011 Nismo
Rep Power: 15
cdoxp800 has much to be proud ofcdoxp800 has much to be proud ofcdoxp800 has much to be proud ofcdoxp800 has much to be proud ofcdoxp800 has much to be proud ofcdoxp800 has much to be proud ofcdoxp800 has much to be proud ofcdoxp800 has much to be proud of
Default

check you're brake fluid
wheee! and DEpointfive0 like this.
__________________
2011 Brilliant Silver NISMO 370z. #: 0046.
PPE LTH | MillSpec Cats | F.I Exhaust | Akuma Intakes | Rotora 6/4 Brakes

Last edited by cdoxp800; 04-11-2013 at 08:06 AM.
cdoxp800 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2013, 07:15 AM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2012
Location: ny
Posts: 158
Drives: Audi RS5
Rep Power: 0
boosted3z is on a distinguished road
Default

break fluid, huh?
boosted3z is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2013, 07:53 AM   #5 (permalink)
Premium Member
 
SouthArk370Z's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: South Arkansas
Posts: 8,165
Drives: 2014 Challenger
Rep Power: 247017
SouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond repute
Default

Modern cars are pretty good at diagnosing themselves. Get thee an OBD scanner and see what the car thinks is wrong. You can buy a scanner for <$50 (or up to several $1000s) or borrow/rent one at most auto parts stores.

And, yes, something as "weird" as brake fluid level can trip all sorts of alarms. In this case, I suspect a bad/misaligned wheel sensor. See what the car thinks.
__________________
Steering Lock Links - Search The370Z Bookmarklet - FSM @ NICOclub
Mankind has progressed past the need for war but we haven't evolved that far. - NachoMahma
SouthArk370Z is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2013, 08:03 AM   #6 (permalink)
A True Z Fanatic
 
cdoxp800's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: FL
Posts: 1,337
Drives: 2011 Nismo
Rep Power: 15
cdoxp800 has much to be proud ofcdoxp800 has much to be proud ofcdoxp800 has much to be proud ofcdoxp800 has much to be proud ofcdoxp800 has much to be proud ofcdoxp800 has much to be proud ofcdoxp800 has much to be proud ofcdoxp800 has much to be proud of
Default

Quote:
Originally Posted by boosted3z View Post
break fluid, huh?
This very issue happened to me at the track once. My brake fluid was just real low. I had just trashed a set of pads
Attached Images
File Type: jpg 289336_533210116694132_168913826_o.jpg (62.0 KB, 151 views)
synolimit likes this.
__________________
2011 Brilliant Silver NISMO 370z. #: 0046.
PPE LTH | MillSpec Cats | F.I Exhaust | Akuma Intakes | Rotora 6/4 Brakes

Last edited by cdoxp800; 04-11-2013 at 08:27 AM.
cdoxp800 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2013, 08:26 AM   #7 (permalink)
A True Z Fanatic
 
USMCASA's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: NC
Posts: 1,152
Drives: 09 370z CY M6
Rep Power: 13
USMCASA is just really niceUSMCASA is just really niceUSMCASA is just really niceUSMCASA is just really nice
Default

if you had the ebrake light pop up it could have been your steering sensor...
USMCASA is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2013, 08:53 AM   #8 (permalink)
b15
A True Z Fanatic
 
Join Date: Feb 2010
Location: Chicago
Posts: 3,229
Drives: 4drz
Rep Power: 36567
b15 has a reputation beyond reputeb15 has a reputation beyond reputeb15 has a reputation beyond reputeb15 has a reputation beyond reputeb15 has a reputation beyond reputeb15 has a reputation beyond reputeb15 has a reputation beyond reputeb15 has a reputation beyond reputeb15 has a reputation beyond reputeb15 has a reputation beyond reputeb15 has a reputation beyond repute
Default

I had the same three lights pop up on my 08 Altima 3.5 and it was from a leaky master cylinder causing the fluid to get low. While they ordered a new MC- Nissan top it off and the lights went away. If you still have warranty, just take it in.
b15 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2013, 12:33 PM   #9 (permalink)
A True Z Fanatic
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: http://www.cfzclub.com/
Posts: 1,524
Drives: Angry
Rep Power: 15
Osiris will become famous soon enough
Default

Won't rev past 2500rpm correct? If so, your car is in limp mode.
__________________

^^^^^^^^^Like our Facebook!^^^^^^^^^
Osiris is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2013, 01:09 PM   #10 (permalink)
A True Z Fanatic
 
Join Date: Aug 2009
Location: N/A
Posts: 76,801
Drives: N/A
Rep Power: 141517
kenchan has a reputation beyond reputekenchan has a reputation beyond reputekenchan has a reputation beyond reputekenchan has a reputation beyond reputekenchan has a reputation beyond reputekenchan has a reputation beyond reputekenchan has a reputation beyond reputekenchan has a reputation beyond reputekenchan has a reputation beyond reputekenchan has a reputation beyond reputekenchan has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by cdoxp800 View Post
This very issue happened to me at the track once. My brake fluid was just real low. I had just trashed a set of pads
why the picture of asphalt peeking through fender and spoke?
kenchan is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2013, 04:37 PM   #11 (permalink)
A True Z Fanatic
 
cdoxp800's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: FL
Posts: 1,337
Drives: 2011 Nismo
Rep Power: 15
cdoxp800 has much to be proud ofcdoxp800 has much to be proud ofcdoxp800 has much to be proud ofcdoxp800 has much to be proud ofcdoxp800 has much to be proud ofcdoxp800 has much to be proud ofcdoxp800 has much to be proud ofcdoxp800 has much to be proud of
Default

Quote:
Originally Posted by kenchan View Post
why the picture of asphalt peeking through fender and spoke?
That's not asphalt. That's what left of my Brake pads.
__________________
2011 Brilliant Silver NISMO 370z. #: 0046.
PPE LTH | MillSpec Cats | F.I Exhaust | Akuma Intakes | Rotora 6/4 Brakes
cdoxp800 is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2013, 03:44 AM   #12 (permalink)
Track Member
 
FlawlessZ's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: SoCal 818
Posts: 595
Drives: 12 PW 6MT
Rep Power: 10
FlawlessZ is on a distinguished road
Default

Lets kick up this thread, this same thing happened to me today. Except I felt like the engine was getting choked at 1-5th gear then by next light engine was fine but lights stayed on... Drove like over 200miles today lol
__________________
2012 PW - 6MT | Meisterschaft CBE w/ ECV | EVO-R Front Lip | Enkei SP3-RS JDM Wheels | Sticky Hankook RS-3's | Megan Racing Springs | Hot Shift Knob | JDM Brake/Fog Light
FlawlessZ is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2013, 06:24 AM   #13 (permalink)
Track Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: lafitte, la
Posts: 698
Drives: 40th anniversary
Rep Power: 11
LafitteZ will become famous soon enough
Default

They are serious about the brake fluid. It will do that if the brake fluid is low. Also make sure the steering shaft it tightened down to the rack. When those lights come on your car thinks its out of control. You have to get the code and see what the problem is.
SouthArk370Z likes this.
LafitteZ is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2013, 10:46 PM   #14 (permalink)
Premium Member
 
gbrettin's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Portage, MI
Posts: 1,741
Drives: Tricycle
Rep Power: 64534
gbrettin has a reputation beyond reputegbrettin has a reputation beyond reputegbrettin has a reputation beyond reputegbrettin has a reputation beyond reputegbrettin has a reputation beyond reputegbrettin has a reputation beyond reputegbrettin has a reputation beyond reputegbrettin has a reputation beyond reputegbrettin has a reputation beyond reputegbrettin has a reputation beyond reputegbrettin has a reputation beyond repute
Default

I just started getting the VDC and the traction control symbol under hard braking. I also sometimes get the e-brake under moderate acceleration. Maybe I have the best of both worlds... low fluid and a loose steering shaft?

Last edited by gbrettin; 07-25-2013 at 10:47 PM. Reason: I went full retard... no one needs that.
gbrettin is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2013, 01:19 AM   #15 (permalink)
A True Z Fanatic
 
1slow370's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: In the D
Posts: 3,638
Drives: v8 74 260z ;)
Rep Power: 536
1slow370 has a reputation beyond repute1slow370 has a reputation beyond repute1slow370 has a reputation beyond repute1slow370 has a reputation beyond repute1slow370 has a reputation beyond repute1slow370 has a reputation beyond repute1slow370 has a reputation beyond repute1slow370 has a reputation beyond repute1slow370 has a reputation beyond repute1slow370 has a reputation beyond repute1slow370 has a reputation beyond repute
Default

e brake on accel could also be a sticky rear pad in the ebrake drums or more likely since you're up nort one of youre ebrake cables might be sticky so when the wheel moves its actually lifting the ebrake switch that or the switch is loose vdc and tc under hard braking may be normal (if youre hard braking is actually panic level braking) or you may has an issue. but yeah low brake fluid definitely will light up the christmas tree and most people aren't going to come bake and say yup my i was stupid and never checked my brake fluid level in the last 3 years
__________________
ANSWER PRICE LIST
Answers - - - - - - - - - - - - - - - - $0.75
Answers (requiring thought) - - - - $1.25
Answers (correct) - - - - - - - - - - $12.50
1slow370 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Brake lights work but tail lights do not....need some help otacon88 Exterior & Interior 37 12-08-2012 07:31 PM
HELP!!!!! My dome lights/trunk/window visor lights went out HELP!!! dbkustomz Exterior & Interior 8 10-28-2011 07:49 AM
Tail lights and License plate lights OUT!!! ohno Exterior & Interior 8 10-15-2011 02:42 PM
ABS+traction control+slip lights all on please help zuperman 370 Wheels & Tires 16 06-15-2011 12:07 PM
Parking lights, Signal lights, license plate light opinion wdkwang Exterior & Interior 0 03-18-2011 11:25 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2