Nissan 370Z Forum  

HELP: Car won't start!

Not sure what is going on. I can't start my car! I get battery and ACC fine. I press in the clutch then the start button and I hear a

Go Back   Nissan 370Z Forum > Tech Area > Engine & Drivetrain

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-04-2010, 02:55 PM   #1 (permalink)
A True Z Fanatic
 
tjlazer's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Tacoma
Age: 42
Posts: 2,410
Drives: Z34 & R35
Rep Power: 9
tjlazer is a jewel in the roughtjlazer is a jewel in the roughtjlazer is a jewel in the roughtjlazer is a jewel in the rough
Send a message via ICQ to tjlazer Send a message via MSN to tjlazer Send a message via Yahoo to tjlazer
Default HELP: Car won't start!

Not sure what is going on. I can't start my car! I get battery and ACC fine. I press in the clutch then the start button and I hear a sound for 3 seconds then nothing and then it switches to ACC mode... I see 12V on the volt guage so it can't be a low battery right?
__________________
2009 370Z Monterey Blue,Nismo Conversion,RE-11's, K&N Typhoon intakes,Blue Kickplates,Homelink,FI 18" CBE,ERZ HFCs,Hotchkis sways, Swift Spec-R, EVO-R Highwing, UPREV
tjlazer is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2010, 02:59 PM   #2 (permalink)
Xan
Red Hot, I put that sh...
 
Xan's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: MA Posts:99999999999999
Posts: 3,303
Drives: 370Z 40th Aniversary
Rep Power: 14
Xan has a reputation beyond reputeXan has a reputation beyond reputeXan has a reputation beyond reputeXan has a reputation beyond reputeXan has a reputation beyond reputeXan has a reputation beyond reputeXan has a reputation beyond reputeXan has a reputation beyond reputeXan has a reputation beyond reputeXan has a reputation beyond reputeXan has a reputation beyond repute
Default

Try putting the fob in the slot and try again...
__________________
Xan is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2010, 03:07 PM   #3 (permalink)
Premium Member
 
nogoodname's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Montreal
Posts: 22,319
Drives: SOLD!!
Rep Power: 55
nogoodname has a reputation beyond reputenogoodname has a reputation beyond reputenogoodname has a reputation beyond reputenogoodname has a reputation beyond reputenogoodname has a reputation beyond reputenogoodname has a reputation beyond reputenogoodname has a reputation beyond reputenogoodname has a reputation beyond reputenogoodname has a reputation beyond reputenogoodname has a reputation beyond reputenogoodname has a reputation beyond repute
Default

uummm... press the brake and the start button.
nogoodname is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2010, 03:09 PM   #4 (permalink)
Premium Member
 
Zaggeron's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Austin, TX
Posts: 1,951
Drives: '10 370ZR '13 BRZ
Rep Power: 8
Zaggeron is a jewel in the roughZaggeron is a jewel in the roughZaggeron is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by nogoodname View Post
uummm... press the brake and the start button.
If he has a clutch he doesn't press the brake to start ...

added: unless the car is suddenly confused and thinks it is an auto...
__________________
2010 Platinum Graphite 370z Roadster:Touring/Sport
2013 Subaru BRZ Limited
Zaggeron is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2010, 03:22 PM   #5 (permalink)
A True Z Fanatic
 
tjlazer's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Tacoma
Age: 42
Posts: 2,410
Drives: Z34 & R35
Rep Power: 9
tjlazer is a jewel in the roughtjlazer is a jewel in the roughtjlazer is a jewel in the roughtjlazer is a jewel in the rough
Send a message via ICQ to tjlazer Send a message via MSN to tjlazer Send a message via Yahoo to tjlazer
Default

Tried another fob, no go. I get a motorized sound for a few seconds. If I leave it there I get a buzzing sound from the engine bay.

Did a search and I guess I have a bad ECU! I'm getting the exact same thing.

370Z Not Cranking Problem

Would installing illuminated kick panels have something to do with it? Everything was fine for a few weeks until today. But I do recall having to remove and re install a harness around the ECU area...
__________________
2009 370Z Monterey Blue,Nismo Conversion,RE-11's, K&N Typhoon intakes,Blue Kickplates,Homelink,FI 18" CBE,ERZ HFCs,Hotchkis sways, Swift Spec-R, EVO-R Highwing, UPREV

Last edited by tjlazer; 04-04-2010 at 03:25 PM.
tjlazer is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2010, 03:41 PM   #6 (permalink)
A True Z Fanatic
 
FuszNissan's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: St. Louis
Posts: 14,268
Drives: Flawless 2009.5 370Z
Rep Power: 42
FuszNissan has a reputation beyond reputeFuszNissan has a reputation beyond reputeFuszNissan has a reputation beyond reputeFuszNissan has a reputation beyond reputeFuszNissan has a reputation beyond reputeFuszNissan has a reputation beyond reputeFuszNissan has a reputation beyond reputeFuszNissan has a reputation beyond reputeFuszNissan has a reputation beyond reputeFuszNissan has a reputation beyond reputeFuszNissan has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to FuszNissan Send a message via Skype™ to FuszNissan
Default

Could be the crank sensors
__________________
Mods: Too Many to list!
LouFuszNissan

ZDAYZ 2012
FuszNissan is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2010, 04:05 PM   #7 (permalink)
A True Z Fanatic
 
tjlazer's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Tacoma
Age: 42
Posts: 2,410
Drives: Z34 & R35
Rep Power: 9
tjlazer is a jewel in the roughtjlazer is a jewel in the roughtjlazer is a jewel in the roughtjlazer is a jewel in the rough
Send a message via ICQ to tjlazer Send a message via MSN to tjlazer Send a message via Yahoo to tjlazer
Default

It looks like it might be the IPDM. Looks like i'm getting it towed in tomorrow!
__________________
2009 370Z Monterey Blue,Nismo Conversion,RE-11's, K&N Typhoon intakes,Blue Kickplates,Homelink,FI 18" CBE,ERZ HFCs,Hotchkis sways, Swift Spec-R, EVO-R Highwing, UPREV
tjlazer is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2010, 04:06 PM   #8 (permalink)
Enthusiast Member
 
stormcrow's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Alpharetta, GA
Posts: 267
Drives: 2010 370Z Nismo TT
Rep Power: 5
stormcrow will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by tjlazer View Post
Tried another fob, no go. I get a motorized sound for a few seconds. If I leave it there I get a buzzing sound from the engine bay.

Did a search and I guess I have a bad ECU! I'm getting the exact same thing.

370Z Not Cranking Problem

Would installing illuminated kick panels have something to do with it? Everything was fine for a few weeks until today. But I do recall having to remove and re install a harness around the ECU area...
I believe the end result for the thread that you linked to was the IPDM and not the ECU. This could be your problem. There is also a bad problem with the steering wheel locks in the Nissan cars. The GT-R guys (myself included) received voluntary recalls to replace this part. Do you hear the steering wheel lock disengage when you press the Start button? It should sound like a single "whir" coming from the steering column. If not, then this is most likely your issue.
stormcrow is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2010, 04:25 PM   #9 (permalink)
A True Z Fanatic
 
tjlazer's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Tacoma
Age: 42
Posts: 2,410
Drives: Z34 & R35
Rep Power: 9
tjlazer is a jewel in the roughtjlazer is a jewel in the roughtjlazer is a jewel in the roughtjlazer is a jewel in the rough
Send a message via ICQ to tjlazer Send a message via MSN to tjlazer Send a message via Yahoo to tjlazer
Default

Quote:
Originally Posted by stormcrow View Post
I believe the end result for the thread that you linked to was the IPDM and not the ECU. This could be your problem. There is also a bad problem with the steering wheel locks in the Nissan cars. The GT-R guys (myself included) received voluntary recalls to replace this part. Do you hear the steering wheel lock disengage when you press the Start button? It should sound like a single "whir" coming from the steering column. If not, then this is most likely your issue.
Steering wheel lock is working normal. I feel it release and I get a whirr sound.

So where is this IPDM located?
__________________
2009 370Z Monterey Blue,Nismo Conversion,RE-11's, K&N Typhoon intakes,Blue Kickplates,Homelink,FI 18" CBE,ERZ HFCs,Hotchkis sways, Swift Spec-R, EVO-R Highwing, UPREV

Last edited by tjlazer; 04-04-2010 at 05:01 PM.
tjlazer is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2010, 07:17 PM   #10 (permalink)
Track Member
 
Daishi's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: NJ
Posts: 678
Drives: 09 370z 6Speed
Rep Power: 7
Daishi is on a distinguished road
Send a message via AIM to Daishi
Default

Quote:
Originally Posted by stormcrow View Post
I believe the end result for the thread that you linked to was the IPDM and not the ECU. This could be your problem. There is also a bad problem with the steering wheel locks in the Nissan cars. The GT-R guys (myself included) received voluntary recalls to replace this part. Do you hear the steering wheel lock disengage when you press the Start button? It should sound like a single "whir" coming from the steering column. If not, then this is most likely your issue.
I had to get my car towed for the steerig wheel lock problem. Car wouldn't start.
Daishi is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2010, 08:27 PM   #11 (permalink)
A True Z Fanatic
 
tjlazer's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Tacoma
Age: 42
Posts: 2,410
Drives: Z34 & R35
Rep Power: 9
tjlazer is a jewel in the roughtjlazer is a jewel in the roughtjlazer is a jewel in the roughtjlazer is a jewel in the rough
Send a message via ICQ to tjlazer Send a message via MSN to tjlazer Send a message via Yahoo to tjlazer
Default

What is the steering lock problem?
__________________
2009 370Z Monterey Blue,Nismo Conversion,RE-11's, K&N Typhoon intakes,Blue Kickplates,Homelink,FI 18" CBE,ERZ HFCs,Hotchkis sways, Swift Spec-R, EVO-R Highwing, UPREV
tjlazer is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2010, 09:25 PM   #12 (permalink)
A True Z Fanatic
 
Zsteve's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: TX
Posts: 3,298
Drives: the 2 balled club
Rep Power: 11
Zsteve is a splendid one to beholdZsteve is a splendid one to beholdZsteve is a splendid one to beholdZsteve is a splendid one to beholdZsteve is a splendid one to beholdZsteve is a splendid one to beholdZsteve is a splendid one to behold
Default

[QUOTE=Zaggeron;480279]If he has a clutch he doesn't press the brake to start ...

added: unless the car is suddenly confused and thinks it is an auto...[/QUOTE]

Its what they all want to be when they grow up.
__________________
2010 LS3 C6 Silver coupe corvette
Zsteve is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2010, 09:25 PM   #13 (permalink)
Enthusiast Member
 
stormcrow's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Alpharetta, GA
Posts: 267
Drives: 2010 370Z Nismo TT
Rep Power: 5
stormcrow will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by tjlazer View Post
Steering wheel lock is working normal. I feel it release and I get a whirr sound.

So where is this IPDM located?
The IPDM is located on the passenger side near the main fuse box.
stormcrow is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2010, 09:26 PM   #14 (permalink)
A True Z Fanatic
 
Zsteve's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: TX
Posts: 3,298
Drives: the 2 balled club
Rep Power: 11
Zsteve is a splendid one to beholdZsteve is a splendid one to beholdZsteve is a splendid one to beholdZsteve is a splendid one to beholdZsteve is a splendid one to beholdZsteve is a splendid one to beholdZsteve is a splendid one to behold
Default

Quote:
Originally Posted by tjlazer View Post
Not sure what is going on. I can't start my car! I get battery and ACC fine. I press in the clutch then the start button and I hear a sound for 3 seconds then nothing and then it switches to ACC mode... I see 12V on the volt guage so it can't be a low battery right?
In for warranty. They pay the towing too.
__________________
2010 LS3 C6 Silver coupe corvette
Zsteve is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2010, 09:53 PM   #15 (permalink)
A True Z Fanatic
 
tjlazer's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Tacoma
Age: 42
Posts: 2,410
Drives: Z34 & R35
Rep Power: 9
tjlazer is a jewel in the roughtjlazer is a jewel in the roughtjlazer is a jewel in the roughtjlazer is a jewel in the rough
Send a message via ICQ to tjlazer Send a message via MSN to tjlazer Send a message via Yahoo to tjlazer
Default

I found and opened up the IPDM and checked all the fuses, they were fine. Not sure so I'll leave it up to the dealer to fix. What a PITA.
__________________
2009 370Z Monterey Blue,Nismo Conversion,RE-11's, K&N Typhoon intakes,Blue Kickplates,Homelink,FI 18" CBE,ERZ HFCs,Hotchkis sways, Swift Spec-R, EVO-R Highwing, UPREV
tjlazer is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Remote start av370 Nissan 370Z General Discussions 38 02-09-2011 06:12 PM
Cold Start Juruki New 370Z Owner 9 04-02-2010 07:39 PM
Car doesn't start zrider Nissan 370Z General Discussions 12 03-02-2010 10:15 PM
Remote start cwj370 Nissan 370Z General Discussions 24 09-15-2009 07:16 PM
Car wont start faijia Nissan 370Z General Discussions 4 06-14-2009 11:37 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2