Nissan 370Z Forum  

No Start :(

Hey All, I have a 2010 370z. I let it set for about two weeks in my garage. I went to start it today and it won't start - The

Go Back   Nissan 370Z Forum > Tech Area > Engine & Drivetrain

Like Tree4Likes
  • 1 Post By husam2012
  • 3 Post By Hotrodz

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-26-2020, 01:57 PM   #1 (permalink)
Base Member
 
Join Date: May 2013
Location: Melbourne, Florida
Posts: 7
Drives: 10 Nissan 370z BL M6
Rep Power: 8
Zengineer is on a distinguished road
Default No Start :(

Hey All,

I have a 2010 370z. I let it set for about two weeks in my garage. I went to start it today and it won't start

- The engine does turn over with the start button but it wont fire.
- The battery was replaced last year (I'll check the voltage but there's no lag and not even a hint of firing)
-I hear the pumps prime (I got desperate and unhooked the fulel line to verify there is fuel and its being pumped)
-I'm able to access the computer read outs with my OBDII scanner but no codes.
-I've always had issues with the fuel sending unit not reading accurately but it had has almost a full tank.

-It is as if it just wont fire. I changed plugs and coil packs last year.

Any ideas?
Zengineer is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2020, 02:57 PM   #2 (permalink)
Premium Member
 
Hotrodz's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: NW, AZ
Posts: 8,036
Drives: 10 Nissan 370z Nismo
Rep Power: 1165134
Hotrodz has a reputation beyond reputeHotrodz has a reputation beyond reputeHotrodz has a reputation beyond reputeHotrodz has a reputation beyond reputeHotrodz has a reputation beyond reputeHotrodz has a reputation beyond reputeHotrodz has a reputation beyond reputeHotrodz has a reputation beyond reputeHotrodz has a reputation beyond reputeHotrodz has a reputation beyond reputeHotrodz has a reputation beyond repute
Default

Key fob battery is dead or steering wheel lock.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk
__________________
Fast Intentions TT Installed and Tuned by Seb at SpecialtyZ 610whp 560tq:|Fast Intentions 3" TT-TDX|SpecialtyZ/Fast Intentions 72 Row Oil Cooler|SZ 6 Puck Clutch & Flywheel|3GsCustoms|Z1|Wavetrac|Hotchkis|Whiteline |Blitz|Fortune Auto 500|Fujimura|SPL|H&R|TK|TWM|RPM Rollbar|Sparco|Next Level Performance|TrackSpec|AeroFlow Dynamics|Pioneer|
Hotrodz is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2020, 03:24 PM   #3 (permalink)
Premium Member
 
NorthStyle's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: FL & SC
Posts: 955
Drives: 2011 370Z Nismo
Rep Power: 621
NorthStyle has a reputation beyond reputeNorthStyle has a reputation beyond reputeNorthStyle has a reputation beyond reputeNorthStyle has a reputation beyond reputeNorthStyle has a reputation beyond reputeNorthStyle has a reputation beyond reputeNorthStyle has a reputation beyond reputeNorthStyle has a reputation beyond reputeNorthStyle has a reputation beyond reputeNorthStyle has a reputation beyond reputeNorthStyle has a reputation beyond repute
Default

Is the starter clicking at all? Have you tried jumping the battery?
NorthStyle is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2020, 03:37 PM   #4 (permalink)
Base Member
 
Join Date: May 2013
Location: Melbourne, Florida
Posts: 7
Drives: 10 Nissan 370z BL M6
Rep Power: 8
Zengineer is on a distinguished road
Default

- Yes, car's electrical system fully turns on. The starter turns the car over. It just keeps spinning but not even a spudder. It is as if there is no gas...but there is...cause I checked. I even disconnected the fuel line and turned th ACC on and gas came out.

- Definitely not the starter solenoid problem (dealt with that a few years ago). I would have no electrical with the solenoid issue.

- Im getting ready to place Crankshaft and camshaft sensors to try. I'm at a loss on this one....
Zengineer is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2020, 04:51 PM   #5 (permalink)
MI Ecutek
 
Join Date: Mar 2015
Location: Michigan
Posts: 491
Drives: 370Z Nismo
Rep Power: 194
husam2012 has a reputation beyond reputehusam2012 has a reputation beyond reputehusam2012 has a reputation beyond reputehusam2012 has a reputation beyond reputehusam2012 has a reputation beyond reputehusam2012 has a reputation beyond reputehusam2012 has a reputation beyond reputehusam2012 has a reputation beyond reputehusam2012 has a reputation beyond reputehusam2012 has a reputation beyond reputehusam2012 has a reputation beyond repute
Default

Try unplugging the crank sensor and trying again. You can reach it pretty easily if you remove the passenger side intake.

If the car starts with it unplugged but runs rough, I'm sorry to say but you might have a bad VTC "pulley"
redondoaveb likes this.
__________________
CHECK US OUT --> btwtuning.com
husam2012 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2020, 06:53 PM   #6 (permalink)
Premium Member
 
Hotrodz's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: NW, AZ
Posts: 8,036
Drives: 10 Nissan 370z Nismo
Rep Power: 1165134
Hotrodz has a reputation beyond reputeHotrodz has a reputation beyond reputeHotrodz has a reputation beyond reputeHotrodz has a reputation beyond reputeHotrodz has a reputation beyond reputeHotrodz has a reputation beyond reputeHotrodz has a reputation beyond reputeHotrodz has a reputation beyond reputeHotrodz has a reputation beyond reputeHotrodz has a reputation beyond reputeHotrodz has a reputation beyond repute
Default

It could also be a top hat failure. When mine failed the ground wire came detached as well.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk
JARblue, madwi and redondoaveb like this.
__________________
Fast Intentions TT Installed and Tuned by Seb at SpecialtyZ 610whp 560tq:|Fast Intentions 3" TT-TDX|SpecialtyZ/Fast Intentions 72 Row Oil Cooler|SZ 6 Puck Clutch & Flywheel|3GsCustoms|Z1|Wavetrac|Hotchkis|Whiteline |Blitz|Fortune Auto 500|Fujimura|SPL|H&R|TK|TWM|RPM Rollbar|Sparco|Next Level Performance|TrackSpec|AeroFlow Dynamics|Pioneer|
Hotrodz is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2020, 06:10 PM   #7 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: toronto, canada
Posts: 108
Drives: 2016, 370z
Rep Power: 5
stansens is on a distinguished road
Default

Well as you probably know you need fuel, spark and compression to start. You have fuel so check for spark. Next check for compression. If you have all 3 then there should be some indication of firing although maybe at improper time (i.e. thru the intake or exhaust). Lastly check again for codes or ask a friend to check using a different code reader. Let us know what happens. Good luck.
stansens is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sometimes Push Start doesnt start. Bad Boy Engine & Drivetrain 37 08-05-2016 11:46 PM
The car won't start!!.. lkh5650 Nissan 370Z General Discussions 12 03-24-2014 01:39 PM
370z wont start no power . Where to start acracing118 Exterior & Interior 6 01-05-2013 06:37 PM
Car will start sometimes and not start, need advice aragona7 Nissan 370Z General Discussions 11 03-08-2012 10:23 PM
cold start/push start chops Nissan 370Z General Discussions 21 02-14-2011 03:40 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2