Nissan 370Z Forum  

A little nippy this morning...

Car always garaged, went down to 20 degrees last night but temp in garage was 65 degrees. Opened garage door and Pushed start button, started normally. Left something in house,

Go Back   Nissan 370Z Forum > General > Nissan 370Z General Discussions

Like Tree44Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-14-2019, 05:04 PM   #1 (permalink)
Premium Member
 
MZ DAIZY's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: Atlanta
Posts: 510
Drives: Miss Daisy
Rep Power: 134701
MZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond repute
Default A little nippy this morning...

Car always garaged, went down to 20 degrees last night but temp in garage was 65 degrees.

Opened garage door and Pushed start button, started normally.
Left something in house, turned car off went inside.
Roughly 20 minutes later, started car again.

Slowly reved itís way up (with no help of mine) until it hit rev limiter, then worked itís way down to idle.

Car is running rock solid as usual, but I had a TPS go bad on me and this is exactly how it started.

Not too concerned right now, but anybody have this happen? I have a Gen III intake and a FI CBE with a revtech tune done by Z1.
MZ DAIZY is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2019, 07:19 PM   #2 (permalink)
Enthusiast Member
 
nandosman's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: IL, US
Posts: 324
Drives: 2014 370Z T/S
Rep Power: 3
nandosman is just really nicenandosman is just really nicenandosman is just really nicenandosman is just really nice
Default

I would have freaked out
__________________
FI Non-Res Test Pipes | FI 18" Res CBE | Stillen Gen 3 CAI | Dynotuned @ Dynosty EcuTek 325 whp
nandosman is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2019, 08:33 PM   #3 (permalink)
Rated Z
 
JARblue's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Austin, TX
Age: 38
Posts: 30,490
Drives: 2011 370Z Sport MT
Rep Power: 2684423
JARblue has a reputation beyond reputeJARblue has a reputation beyond reputeJARblue has a reputation beyond reputeJARblue has a reputation beyond reputeJARblue has a reputation beyond reputeJARblue has a reputation beyond reputeJARblue has a reputation beyond reputeJARblue has a reputation beyond reputeJARblue has a reputation beyond reputeJARblue has a reputation beyond reputeJARblue has a reputation beyond repute
Default

Huh? A tire pressure sensor causing engine idle issues? That doesn't make sense to me

Hopefully someone else can chime in for you. I've had my idle rev up like that before. Not to redline though. Mine was just dirty MAF/TBs.
MZ DAIZY likes this.
__________________

2011 370Z 6MT Sport Gun Metallic | ARC | CJM | Ecutek | FI | RJM | R2C | SPL | Stillen | TWM | Z1 | ZSpeed |
JARblue is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2019, 08:47 PM   #4 (permalink)
A True Z Fanatic
 
redondoaveb's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: So. Cal.
Posts: 2,321
Drives: 2014 Nismo Gunmetal
Rep Power: 850851
redondoaveb has a reputation beyond reputeredondoaveb has a reputation beyond reputeredondoaveb has a reputation beyond reputeredondoaveb has a reputation beyond reputeredondoaveb has a reputation beyond reputeredondoaveb has a reputation beyond reputeredondoaveb has a reputation beyond reputeredondoaveb has a reputation beyond reputeredondoaveb has a reputation beyond reputeredondoaveb has a reputation beyond reputeredondoaveb has a reputation beyond repute
Default

TPS- throttle position sensor?
JARblue, MZ DAIZY and BettyZ like this.
__________________
Stillen/Vortech/928/Topgunz A2A/Tbatt/CJM/ID1300X/Walbro/Tial /Greddy EBC/Ecutek/Specialty Z/L-Spec/JWT/ZSpeed/RJM/Coolerworx/Fast Intentions/Motordyne/KW/Hotchkis/ SPL/Z1/Rohana/Nitto/Yuniqueled/Craftsquare/Carbon Fiber Element/Speedhut/656whp/491ft.lbs RIP
redondoaveb is online now   Reply With Quote
Old 11-14-2019, 10:01 PM   #5 (permalink)
Premium Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: Chicagoland
Age: 33
Posts: 1,999
Drives: A Garage Queen
Rep Power: 974217
BettyZ has a reputation beyond reputeBettyZ has a reputation beyond reputeBettyZ has a reputation beyond reputeBettyZ has a reputation beyond reputeBettyZ has a reputation beyond reputeBettyZ has a reputation beyond reputeBettyZ has a reputation beyond reputeBettyZ has a reputation beyond reputeBettyZ has a reputation beyond reputeBettyZ has a reputation beyond reputeBettyZ has a reputation beyond repute
Default

That's the Z calling you a cocktease for that quick on/off.

Sent from my SM-G955U using Tapatalk
Rusty, CMadison and MZ DAIZY like this.
__________________
'14 MB Nismo | F.I. | Berk | Z1 | MotorDyne | ZSpeed | SPL | Swift | Eibach | SoulFunction | B&M | RJM | Craft Square | CF Element | Sparco | MAMS | EcuTek
Betty Mods
BettyZ is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2019, 10:42 PM   #6 (permalink)
Track Member
 
vtec to vvel's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: 813
Posts: 941
Drives: 13 Z
Rep Power: 16396
vtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by MZ DAIZY View Post
Car always garaged, went down to 20 degrees last night but temp in garage was 65 degrees.

Opened garage door and Pushed start button, started normally.
Left something in house, turned car off went inside.
Roughly 20 minutes later, started car again.

Slowly reved itís way up (with no help of mine) until it hit rev limiter, then worked itís way down to idle.

Car is running rock solid as usual, but I had a TPS go bad on me and this is exactly how it started.

Not too concerned right now, but anybody have this happen? I have a Gen III intake and a FI CBE with a revtech tune done by Z1.
When you said it revved up slowly, are you referring to the initial system self-check where the all the needles on the gauge clusters go to the other side? Or are you talking about when driving but feels like limp mode?

If the latter, I get this from time to time is bc my MAF sensors are dirty (OBD II sensor pulled MAF code), and turn off for 30 seconds and restart and runs like a beast again.
MZ DAIZY likes this.
__________________
This Space Intentionally Left Blank
vtec to vvel is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2019, 07:37 AM   #7 (permalink)
Premium Member
 
MZ DAIZY's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: Atlanta
Posts: 510
Drives: Miss Daisy
Rep Power: 134701
MZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by nandosman View Post
I would have freaked out
I wasnít happy!
redondoaveb likes this.
MZ DAIZY is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2019, 07:40 AM   #8 (permalink)
Premium Member
 
MZ DAIZY's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: Atlanta
Posts: 510
Drives: Miss Daisy
Rep Power: 134701
MZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by JARblue View Post
Huh? A tire pressure sensor causing engine idle issues? That doesn't make sense to me

Hopefully someone else can chime in for you. I've had my idle rev up like that before. Not to redline though. Mine was just dirty MAF/TBs.
TPS = Throttle Positioning Sensor.

Good point on the MAF. Thanks.
JARblue and redondoaveb like this.
MZ DAIZY is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2019, 07:41 AM   #9 (permalink)
Premium Member
 
MZ DAIZY's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: Atlanta
Posts: 510
Drives: Miss Daisy
Rep Power: 134701
MZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by redondoaveb View Post
TPS- throttle position sensor?
Yes sir!
redondoaveb likes this.
MZ DAIZY is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2019, 07:48 AM   #10 (permalink)
Premium Member
 
MZ DAIZY's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: Atlanta
Posts: 510
Drives: Miss Daisy
Rep Power: 134701
MZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by vtec to vvel View Post
When you said it revved up slowly, are you referring to the initial system self-check where the all the needles on the gauge clusters go to the other side? Or are you talking about when driving but feels like limp mode?

If the latter, I get this from time to time is bc my MAF sensors are dirty (OBD II sensor pulled MAF code), and turn off for 30 seconds and restart and runs like a beast again.
This was after the ďsweepĒ Car was running and just kept revving. Car was screaming! I was getting ready to push the off button when it hit redline and quickly dropped to idle.

Would a dirty MAF throw a CEL? No light and starting/running normally. Just donít want to go through that again!
redondoaveb likes this.
MZ DAIZY is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2019, 07:50 AM   #11 (permalink)
Premium Member
 
MZ DAIZY's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: Atlanta
Posts: 510
Drives: Miss Daisy
Rep Power: 134701
MZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by BettyZ View Post
That's the Z calling you a cocktease for that quick on/off.

Sent from my SM-G955U using Tapatalk
Are you calling MZ DAIZY a slut?
Rusty, redondoaveb and BettyZ like this.
MZ DAIZY is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2019, 09:23 AM   #12 (permalink)
A True Z Fanatic
 
SouthArk370Z's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: South Arkansas
Posts: 7,673
Drives: 2014 Challenger
Rep Power: 59101
SouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by MZ DAIZY View Post
... Would a dirty MAF throw a CEL? No light and starting/running normally. Just donít want to go through that again!
Not always. The first thing I'd do is check for any DTCs that may have been thrown.

Cleaning the MAFs is very easy - two screws and the MAF slides right out, spray it down with cleaner, let dry, re-install, do the other side. Takes less than 5 minutes per side. Considering all the problems MAFs can cause and how easy they are to clean, you might want to clean them once a year - or every oil change if you're real finicky (but that's probably overkill).
__________________
Steering Lock Links - Search The370Z Bookmarklet - FSM @ NICOclub
Mankind has progressed past the need for war but we haven't evolved that far. - NachoMahma
SouthArk370Z is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2019, 01:45 PM   #13 (permalink)
Premium Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: Chicagoland
Age: 33
Posts: 1,999
Drives: A Garage Queen
Rep Power: 974217
BettyZ has a reputation beyond reputeBettyZ has a reputation beyond reputeBettyZ has a reputation beyond reputeBettyZ has a reputation beyond reputeBettyZ has a reputation beyond reputeBettyZ has a reputation beyond reputeBettyZ has a reputation beyond reputeBettyZ has a reputation beyond reputeBettyZ has a reputation beyond reputeBettyZ has a reputation beyond reputeBettyZ has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by MZ DAIZY View Post
Are you calling MZ DAIZY a slut?
Better than Cupcakez "die-a-virgin" Z..

Sent from my SM-G955U using Tapatalk
Rusty, redondoaveb and MZ DAIZY like this.
__________________
'14 MB Nismo | F.I. | Berk | Z1 | MotorDyne | ZSpeed | SPL | Swift | Eibach | SoulFunction | B&M | RJM | Craft Square | CF Element | Sparco | MAMS | EcuTek
Betty Mods
BettyZ is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2019, 02:36 PM   #14 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Flordia
Posts: 184
Drives: Nismo
Rep Power: 3853
370zBoyz has a reputation beyond repute370zBoyz has a reputation beyond repute370zBoyz has a reputation beyond repute370zBoyz has a reputation beyond repute370zBoyz has a reputation beyond repute370zBoyz has a reputation beyond repute370zBoyz has a reputation beyond repute370zBoyz has a reputation beyond repute370zBoyz has a reputation beyond repute370zBoyz has a reputation beyond repute370zBoyz has a reputation beyond repute
Default

so your car rev'd up to red line all by itself?!

CALL A PRIEST
Rusty, MZ DAIZY and BettyZ like this.
370zBoyz is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2019, 02:48 PM   #15 (permalink)
Premium Member
 
MZ DAIZY's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: Atlanta
Posts: 510
Drives: Miss Daisy
Rep Power: 134701
MZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond reputeMZ DAIZY has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by BettyZ View Post
Better than Cupcakez "die-a-virgin" Z..

Sent from my SM-G955U using Tapatalk
}
Rusty and redondoaveb like this.
MZ DAIZY is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Saw this car this morning. WTF? cooltoy The Lounge (Off Topic) 10 06-15-2019 10:23 AM
VDC Always off in morning? ssphotography Engine & Drivetrain 19 05-08-2014 11:04 PM
So I did this to my Z this morning :-( bbowers825 Nissan 370Z General Discussions 17 03-02-2013 11:50 AM
ACH on the morning of the 4th Ackrite Southern California Region 0 07-04-2012 04:58 AM
Fun morning at AAM ak6ar Mid-Atlantic Region 32 03-24-2012 01:55 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2