Nissan 370Z Forum  

Car will not recognize either key

Originally Posted by Mashburn94 Double checked and it appears everything is in tact. A friend works at A local Infiniti dealer, and said they are prone to losing connection and

Go Back   Nissan 370Z Forum > General > Nissan 370Z General Discussions

Like Tree8Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-11-2018, 11:37 PM   #16 (permalink)
Premium Member
 
PaulZ370's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Covington, LA
Posts: 893
Drives: 011 370 BSM/T/SP/6MT
Rep Power: 9
PaulZ370 has much to be proud ofPaulZ370 has much to be proud ofPaulZ370 has much to be proud ofPaulZ370 has much to be proud ofPaulZ370 has much to be proud ofPaulZ370 has much to be proud ofPaulZ370 has much to be proud ofPaulZ370 has much to be proud ofPaulZ370 has much to be proud ofPaulZ370 has much to be proud of
Cool

Quote:
Originally Posted by Mashburn94 View Post
Double checked and it appears everything is in tact. A friend works at A local Infiniti dealer, and said they are prone to losing connection and have to be reprogrammed. I have not found this in searching. But well find out I guess.
Prone on the infiniti maybe - never heard of this being "prone" on the Z
__________________

BD2ZBN :: 2011 BSM/TRG/SP/6MT/Stillen Oil Cooler/K&N Typhoons CAI/Michelin Super Sports/F1 Brake Light/EIBACH Sway Bars/F.I. Res. HFC's & 18" Res. CBE
PaulZ370 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 01:54 AM   #17 (permalink)
Base Member
 
Buzzkill247's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Location: FL
Age: 42
Posts: 57
Drives: 16 370z KAD GunM 7AT
Rep Power: 1
Buzzkill247 is on a distinguished road
Default

If it still works in the fob slot it isn't a programming issue. This is an antenna connection issue.

I think I was wrong here - starting is based on an RF chip. locks and window auto down operation is based on programmed coded signal acceptance of the fob. Scroll down for my idiocy "light bulb engage"

Last edited by Buzzkill247; 02-13-2018 at 08:14 PM.
Buzzkill247 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 07:07 AM   #18 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Nc
Posts: 43
Drives: 2013 White 370z 6 SP
Rep Power: 1
Mashburn94 is on a distinguished road
Default

That’s what I was thinking as well, because it will start if I put it in the slot.
Mashburn94 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 11:40 AM   #19 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Nc
Posts: 43
Drives: 2013 White 370z 6 SP
Rep Power: 1
Mashburn94 is on a distinguished road
Default

I pulled the whole center out this time, and it appears that the piece was plugged in. I did pull it out and make sure it was back in place. Still will not recognize the key, any other ideas?
Mashburn94 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 11:43 AM   #20 (permalink)
Premium Member
 
Jayhovah's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: St. Pete, FL
Posts: 3,145
Drives: 520whp Fire Breather
Rep Power: 9945
Jayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond repute
Default

Elmo370z just had this problem, somehow the car forgot the fobs or something.. he had they reprogrammed and it resolved the problem.

Key fob light
JARblue likes this.
__________________
2013 Gun Metallic Sport - Gamma V3 Twin Turbogized
First DIY Gamma V3 TT Install * Jayhovah's Gamma V3 TT Install Pic'Z and Vid'Z * DIY: Washer Reservoir for the Boosted
Quote:
Originally Posted by redondoaveb
You've got a twin turbo sound system, I think you met your audio goals.
Jayhovah is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 12:04 PM   #21 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Nc
Posts: 43
Drives: 2013 White 370z 6 SP
Rep Power: 1
Mashburn94 is on a distinguished road
Default

I did see that thread, olny thing is that mine will start when I put it in the slot.
Mashburn94 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 06:51 PM   #22 (permalink)
Base Member
 
Buzzkill247's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Location: FL
Age: 42
Posts: 57
Drives: 16 370z KAD GunM 7AT
Rep Power: 1
Buzzkill247 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Mashburn94 View Post
To add a little information. The only things that have changed in the past day were my windshield was tinted, and I removed the “console” around the shift knob only.
Here's a thought - what kinda of tint did you use? and not just on your windshield, but on the other windows too? dye tint? metallic layer? carbon? ceramic?

Metallic layer tint (and some versions of the "carbon" as well well prevent radio signals from working. If your fobs still work inside (including button pressing on fob with no feet on pedal or anything and not in slot) then you may have a radio interference issue, and that last strip of tint on the windshield was enough to weaken the signal to a point it couldn't be read anymore

Only other option is a damaged receiver/sensor or damaged/unplugged wiring. Nothing else passes muster as possible causes
Buzzkill247 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 07:08 PM   #23 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Nc
Posts: 43
Drives: 2013 White 370z 6 SP
Rep Power: 1
Mashburn94 is on a distinguished road
Default

Honestly I do not know what kind of tint it was. The windows were done when I purchase the car, so those didn’t change. Only the windshield tint did. I can find out tomorrow what kind of tint it was.

The car will not recognize the fob at all, inside, or outside of the car, windows up or down.
Mashburn94 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 07:24 PM   #24 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Nc
Posts: 43
Drives: 2013 White 370z 6 SP
Rep Power: 1
Mashburn94 is on a distinguished road
Default

Ok, so my steering wheel will NOT lock. Is his the same issue that the 09 to 10’s had?
Mashburn94 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 07:37 PM   #25 (permalink)
Rated Z
 
JARblue's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Austin, TX
Age: 37
Posts: 26,143
Drives: 2011 370Z Sport MT
Rep Power: 359443
JARblue has a reputation beyond reputeJARblue has a reputation beyond reputeJARblue has a reputation beyond reputeJARblue has a reputation beyond reputeJARblue has a reputation beyond reputeJARblue has a reputation beyond reputeJARblue has a reputation beyond reputeJARblue has a reputation beyond reputeJARblue has a reputation beyond reputeJARblue has a reputation beyond reputeJARblue has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by Mashburn94 View Post
Ok, so my steering wheel will NOT lock. Is his the same issue that the 09 to 10s had?
Quote:
Originally Posted by SouthArk370Z View Post
Nissan quit putting ESCLs in Zs back in ... 2011, so that's not the problem.
Buzzkill247 likes this.
__________________

2011 370Z 6MT Sport Gun Metallic | R2C | FI | Z1 | RJM | TWM | EcuTek | ZSpeed | EVO-R | GT Mat | Custom Z Fog Light | Custom Z Start Button
JARblue is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 08:07 PM   #26 (permalink)
Base Member
 
Buzzkill247's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Location: FL
Age: 42
Posts: 57
Drives: 16 370z KAD GunM 7AT
Rep Power: 1
Buzzkill247 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Mashburn94 View Post
The car will not recognize the fob at all, inside, or outside of the car, windows up or down.
Alright - nix the tint portion of that then. Was a shot in the dark and hope gone in smoke lol

Gotta be that receiver sensor in the middle console then. Something is damaged or unhooked.

Try this - since we know it works when in the slot to start the car (which means the car is picking up the RF chip) see what happens if you get in, close the doors, keep feet and hands off everything, let the car time out (usually 30-60sec) and then place the fob next to but not in the slot and hit the buttons. Might be able to at least prove through process of elimination that the receiver in the mid console is the issue

EDIT: who has a link to the FSM??? Think I just answered my own question (or made it more convoluted...)! The car starts based on an RF chip signal. The RF does not require programming, it simply reacts to a radio signal, by altering and resonating out. The BUTTONS on the FOB carry a signal code in their transmission that is accepted or denied by the receiver in the console. I very well may have just proved myself wrong. If during removal and monkeying around with harness you were not unhooked at the battery neg, you may have caused a slight "burp" of the electrical system that caused the receiver to forget you... or intentionally flipped you off for not being mindful of sensitive electronic equipment lol

Last edited by Buzzkill247; 02-13-2018 at 08:12 PM.
Buzzkill247 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 08:41 PM   #27 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Nc
Posts: 43
Drives: 2013 White 370z 6 SP
Rep Power: 1
Mashburn94 is on a distinguished road
Default

It was just a thought, I do realize they fixed the issue for the 09-10’s, but it’s odd that my steering does not lock at all, so that is another issue in itself I guess.


Ok, I left a Infiniti Dealership service department about a half hour ago. A friend of mine was nice enough to stay late and try to help me. He attempted to reprogram the key, the key was reprogrammed successfully, but it still will not recognize the key.

We disconnected the battery for 15 minutes just to ensure that all memory was lost. And again, reprogrammed the key. It still would not recognize the key.

I told him about the tint, and shift knob install, he assured me that the tint would not interfere with the signal inside the car. He also confirmed that what I removed to install the shift knob, would not have an effect on the wires/module that is under the armrest portion of the center console. But, we pulled the console out, and made for sure that it was plugged in securely, and it was.

It has been raining allot here lately, so he even pulled the kick panel off the passenger side to check and see if the module down there was wet. The whole area was dry as bone.

He said he would check with his supervisor tomorrow to see if there is anything else we can try.
Mashburn94 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 09:01 PM   #28 (permalink)
Premium Member
 
Jayhovah's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: St. Pete, FL
Posts: 3,145
Drives: 520whp Fire Breather
Rep Power: 9945
Jayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond repute
Default

your '13 doesn't have a steering lock.
Buzzkill247 likes this.
__________________
2013 Gun Metallic Sport - Gamma V3 Twin Turbogized
First DIY Gamma V3 TT Install * Jayhovah's Gamma V3 TT Install Pic'Z and Vid'Z * DIY: Washer Reservoir for the Boosted
Quote:
Originally Posted by redondoaveb
You've got a twin turbo sound system, I think you met your audio goals.
Jayhovah is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2018, 10:03 AM   #29 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Nc
Posts: 43
Drives: 2013 White 370z 6 SP
Rep Power: 1
Mashburn94 is on a distinguished road
Default

Supervisor said he could not come up with anything else that could be causing the issue. There are no TSB's out for the 370. He said there is something aftermarket interfering with the signal.

Only thing is, there are no wires or switches in the car, or coming off the battery. Only aftermarket parts are tint, shift knob, and a catback.

Does anyone have any other suggestions?
Mashburn94 is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2018, 10:20 AM   #30 (permalink)
Premium Member
 
Jayhovah's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: St. Pete, FL
Posts: 3,145
Drives: 520whp Fire Breather
Rep Power: 9945
Jayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond reputeJayhovah has a reputation beyond repute
Default

Stumped. Maybe try replacing the antenna? Find someone local and see if they'll let you swap center consoles for troubleshooting
__________________
2013 Gun Metallic Sport - Gamma V3 Twin Turbogized
First DIY Gamma V3 TT Install * Jayhovah's Gamma V3 TT Install Pic'Z and Vid'Z * DIY: Washer Reservoir for the Boosted
Quote:
Originally Posted by redondoaveb
You've got a twin turbo sound system, I think you met your audio goals.
Jayhovah is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ecutek doesn't recognize my ecu redondoaveb Tuning 10 12-07-2017 09:09 PM
Does anyone recognize this supercharged 370z with two toned paint? kit5pt0 Nissan 370Z General Discussions 0 01-21-2016 08:14 PM
Anyone recognize my Z? Know previous owner? Ommateal Nissan 370Z General Discussions 23 11-15-2015 11:46 PM
Anybody recognize this 40th? equalme 40th Anniversary 370Z 15 12-09-2013 09:13 PM
Anyone recognize a 2009 Nismo Graphite with custom sony touchscreen from TX Whynot13 Nismo 370Z 13 08-16-2013 01:27 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2