Nissan 370Z Forum  

Car will not recognize either key

Hey guys, was hoping you might be able to shine some light on this issue. I have done some reasearch but have came up unsuccessful. I am changing the battery

Go Back   Nissan 370Z Forum > General > Nissan 370Z General Discussions

Like Tree8Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-11-2018, 08:00 AM   #1 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Nc
Posts: 57
Drives: 2013 White 370z 6 SP
Rep Power: 1
Mashburn94 is on a distinguished road
Default Car will not recognize either key

Hey guys, was hoping you might be able to shine some light on this issue. I have done some reasearch but have came up unsuccessful. I am changing the battery today, but I donít think that is the issue as both keys worked when I purchased the car a month ago. I just highly doubt the batteries died at the same time in two different fobs.

I have seen this is a common problem for the steering lock issue on 2009 and 10 models, but mine is a 2013. I havenít seen any information about it affecting these.

What do you guys think?
Mashburn94 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2018, 09:07 AM   #2 (permalink)
A True Z Fanatic
 
SouthArk370Z's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: South Arkansas
Posts: 6,988
Drives: 2014 Challenger
Rep Power: 10236
SouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond repute
Default

Nissan quit putting ESCLs in Zs back in 2010 or 2011, so that's not the problem.

The FSM should have some troubleshooting info.

If no one comes up with a better idea, try resetting the ECM.
__________________
Steering Lock Links - Search The370Z Bookmarklet
Mankind has progressed past the need for war but we haven't evolved that far. - NachoMahma
SouthArk370Z is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2018, 09:38 AM   #3 (permalink)
Enthusiast Member
 
Zingston's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Florida Gulf Coast
Posts: 477
Drives: like it's a rental.
Rep Power: 2727
Zingston has a reputation beyond reputeZingston has a reputation beyond reputeZingston has a reputation beyond reputeZingston has a reputation beyond reputeZingston has a reputation beyond reputeZingston has a reputation beyond reputeZingston has a reputation beyond reputeZingston has a reputation beyond reputeZingston has a reputation beyond reputeZingston has a reputation beyond reputeZingston has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by Mashburn94 View Post
Hey guys, was hoping you might be able to shine some light on this issue. I have done some reasearch but have came up unsuccessful. I am changing the battery today, but I donít think that is the issue as both keys worked when I purchased the car a month ago. I just highly doubt the batteries died at the same time in two different fobs.

I have seen this is a common problem for the steering lock issue on 2009 and 10 models, but mine is a 2013. I havenít seen any information about it affecting these.

What do you guys think?

Rough night last night? You sure you're trying to open the right Z?

__________________
2015 370z PW Sport Tech
Zingston is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2018, 11:45 AM   #4 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Detroit
Posts: 1
Drives: 350z
Rep Power: 3
Elbobo is on a distinguished road
Default

Both my fob batteries went within 3 days of each other. I thought it was odd.
Elbobo is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2018, 03:18 PM   #5 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Nc
Posts: 57
Drives: 2013 White 370z 6 SP
Rep Power: 1
Mashburn94 is on a distinguished road
Default

I have changed the batteries and it did not fix the problem. Any other ideas? It does recognize the key if I put it in the slot beside the wheel.
Mashburn94 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2018, 05:44 PM   #6 (permalink)
Premium Member
 
OTW Z-Boy's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Temecula Ca
Posts: 968
Drives: 14 Nismo 370z #495
Rep Power: 677
OTW Z-Boy has a reputation beyond reputeOTW Z-Boy has a reputation beyond reputeOTW Z-Boy has a reputation beyond reputeOTW Z-Boy has a reputation beyond reputeOTW Z-Boy has a reputation beyond reputeOTW Z-Boy has a reputation beyond reputeOTW Z-Boy has a reputation beyond reputeOTW Z-Boy has a reputation beyond reputeOTW Z-Boy has a reputation beyond reputeOTW Z-Boy has a reputation beyond reputeOTW Z-Boy has a reputation beyond repute
Default

Unplug the battery for 5 Minutes, worth a shot.
__________________
2014: Nismo 370z #495 Magnetic Black - Stillen Gen3 CAI | SPL F/R Camber Arms | HKS Hypermax IV | JDM Rear Fog Light |GT-R Push Start Button | Z1 2 Piece D/S | Illuminated Kicks | Tommykaira | Work VS-XX BKB Step Lip +23/+13 19" 9.5/11 | Fast Intentions RHFC TDX CBE 12" CF | EcuTek
OTW Z-Boy is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2018, 07:02 PM   #7 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Nc
Posts: 57
Drives: 2013 White 370z 6 SP
Rep Power: 1
Mashburn94 is on a distinguished road
Default

I did unplug the battery, and it still will not recognize the key. Even tried the eco reset.
Mashburn94 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2018, 07:21 PM   #8 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Nc
Posts: 57
Drives: 2013 White 370z 6 SP
Rep Power: 1
Mashburn94 is on a distinguished road
Default

To add a little information. The only things that have changed in the past day were my windshield was tinted, and I removed the “console” around the shift knob only. I unplugged the main cable and double checked that I plugged it back in. This appears to be just for the hazards and sport mode.

Just seems odd both keys quit working the same day.
Mashburn94 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2018, 07:57 PM   #9 (permalink)
Administrator
 
Trips's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Disneyland Ca, Age:100
Posts: 8,425
Drives: 🔰
Rep Power: 10
Trips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by Mashburn94 View Post
To add a little information. The only things that have changed in the past day were my windshield was tinted, and I removed the ďconsoleĒ around the shift knob only. I unplugged the main cable and double checked that I plugged it back in. This appears to be just for the hazards and sport mode.

Just seems odd both keys quit working the same day.
The wireless connections are in the console area from what I've heard and you might of missed that plug.

That would make sense since you claim the fob stopped working.
__________________
OG

To Become a Premium Member Click HERE!
For DIY's Click HERE!


Trips is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2018, 07:58 PM   #10 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Nc
Posts: 57
Drives: 2013 White 370z 6 SP
Rep Power: 1
Mashburn94 is on a distinguished road
Default

Is it in the console area as in storage bin area, or shift knob area? I only ask because I did not remove the “armrest” portion of the console
Mashburn94 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2018, 08:12 PM   #11 (permalink)
Administrator
 
Trips's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Disneyland Ca, Age:100
Posts: 8,425
Drives: 🔰
Rep Power: 10
Trips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond repute
Default

I would check everything.

While you were removing the parts you might of pulled it out and not noticed.
__________________
OG

To Become a Premium Member Click HERE!
For DIY's Click HERE!


Trips is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2018, 08:38 PM   #12 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Nc
Posts: 57
Drives: 2013 White 370z 6 SP
Rep Power: 1
Mashburn94 is on a distinguished road
Default

Double checked and it appears everything is in tact. A friend works at A local Infiniti dealer, and said they are prone to losing connection and have to be reprogrammed. I have not found this in searching. But we’ll find out I guess.
Mashburn94 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2018, 08:55 PM   #13 (permalink)
A True Z Fanatic
 
SouthArk370Z's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: South Arkansas
Posts: 6,988
Drives: 2014 Challenger
Rep Power: 10236
SouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond repute
Default

If you have removed any interior panels, I suspect Trips is right about an antenna or other wiring being knocked loose. FSM has wiring diagrams, harness routing, etc.
__________________
Steering Lock Links - Search The370Z Bookmarklet
Mankind has progressed past the need for war but we haven't evolved that far. - NachoMahma
SouthArk370Z is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2018, 09:14 PM   #14 (permalink)
Administrator
 
Trips's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Disneyland Ca, Age:100
Posts: 8,425
Drives: 🔰
Rep Power: 10
Trips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond reputeTrips has a reputation beyond repute
Default

Found this

fob sensor
__________________
OG

To Become a Premium Member Click HERE!
For DIY's Click HERE!


Trips is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2018, 09:45 PM   #15 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Nc
Posts: 57
Drives: 2013 White 370z 6 SP
Rep Power: 1
Mashburn94 is on a distinguished road
Default

I will triple check again tomorrow, but the only thing I removed was the piece around the shifter to replace the knob. The plug is back towards the ebrake correct?

As for the link you posted, that is exactly the issue mine is having, down to the TPMS light being on. I just figured it was a coincidence. I still don’t see how that could be related.
Mashburn94 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ecutek doesn't recognize my ecu redondoaveb Tuning 10 12-07-2017 08:09 PM
Does anyone recognize this supercharged 370z with two toned paint? kit5pt0 Nissan 370Z General Discussions 0 01-21-2016 07:14 PM
Anyone recognize my Z? Know previous owner? Ommateal Nissan 370Z General Discussions 23 11-15-2015 10:46 PM
Anybody recognize this 40th? equalme 40th Anniversary 370Z 15 12-09-2013 08:13 PM
Anyone recognize a 2009 Nismo Graphite with custom sony touchscreen from TX Whynot13 Nismo 370Z 13 08-16-2013 12:27 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2