Nissan 370Z Forum  

SLuggish Start.. What Happened ??

What happened? Pulled out and drove my Nismo down the street, was super sluggish as if I were in 4th gear from the start, RPMS max 2500. Turned car off,

Go Back   Nissan 370Z Forum > Nissan 370Z Tech Area > Engine & Drivetrain

Like Tree10Likes
  • 2 Post By SouthArk370Z
  • 1 Post By 370zBoyz
  • 1 Post By johnrockets
  • 1 Post By vtec to vvel
  • 1 Post By Cory Gillmore
  • 1 Post By JLarson
  • 1 Post By BossJ
  • 1 Post By KMO-II
  • 1 Post By vtec to vvel

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-07-2019, 10:31 AM   #1 (permalink)
Base Member
 
KMO-II's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: new mexico
Posts: 187
Drives: 370Z NISMO - 2014
Rep Power: 5012
KMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond repute
Default SLuggish Start.. What Happened ??

What happened? Pulled out and drove my Nismo down the street, was super sluggish as if I were in 4th gear from the start, RPMS max 2500. Turned car off, restarted, same sluggish response. Turned car off again for a 30 sec rest, started again and back to beast power again. Was this just a computer issue not communicating ? Thanks for your responses..
KMO-II is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2019, 10:46 AM   #2 (permalink)
Premium Member
 
SouthArk370Z's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: South Arkansas
Posts: 8,426
Drives: 2014 Challenger
Rep Power: 324195
SouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond repute
Default

Grab any DTCs from the ECM and do a web search for the code(s).

Do an ECM reset.

Clean your MAFs.
KMO-II and Falconquey like this.
__________________
Steering Lock Links - Search The370Z Bookmarklet - FSM @ NICOclub
Mankind has progressed past the need for war but we haven't evolved that far. - NachoMahma
SouthArk370Z is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2019, 11:00 AM   #3 (permalink)
Base Member
 
KMO-II's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: new mexico
Posts: 187
Drives: 370Z NISMO - 2014
Rep Power: 5012
KMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond repute
Default

Roger that.. Thanks !
KMO-II is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2019, 02:38 PM   #4 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Driver seat
Posts: 207
Drives: Nismo
Rep Power: 7211
370zBoyz has a reputation beyond repute370zBoyz has a reputation beyond repute370zBoyz has a reputation beyond repute370zBoyz has a reputation beyond repute370zBoyz has a reputation beyond repute370zBoyz has a reputation beyond repute370zBoyz has a reputation beyond repute370zBoyz has a reputation beyond repute370zBoyz has a reputation beyond repute370zBoyz has a reputation beyond repute370zBoyz has a reputation beyond repute
Default

maybe it was sleepy that day...
KMO-II likes this.
370zBoyz is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2019, 03:13 PM   #5 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Ohio
Posts: 3
Drives: 2013 Black 370z Sprt
Rep Power: 8
johnrockets is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by KMO-II View Post
What happened? Pulled out and drove my Nismo down the street, was super sluggish as if I were in 4th gear from the start, RPMS max 2500. Turned car off, restarted, same sluggish response. Turned car off again for a 30 sec rest, started again and back to beast power again. Was this just a computer issue not communicating ? Thanks for your responses..


This is going to sound weird, but this was happening to me all the time at one point, and I sh!t you not, it was due to low brake fluid levels. It must be a safety feature. As soon as I topped off my brake fluid, I have never had the problem again.


Sent from my iPhone using Tapatalk
KMO-II likes this.
johnrockets is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2019, 10:48 AM   #6 (permalink)
A True Z Fanatic
 
vtec to vvel's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: 813
Posts: 1,645
Drives: 13 Z
Rep Power: 133843
vtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by KMO-II View Post
What happened? Pulled out and drove my Nismo down the street, was super sluggish as if I were in 4th gear from the start, RPMS max 2500. Turned car off, restarted, same sluggish response. Turned car off again for a 30 sec rest, started again and back to beast power again. Was this just a computer issue not communicating ? Thanks for your responses..
Most likely your MAF sensors. Hook up a OBD II scanner and it will tell you for sure.

This happens to me once in a while, and I shut it off, wait about 10 seconds, open/close door (I do this because all the lights fully turn off when I open the door), and re-start and runs like a beast.
KMO-II likes this.
__________________
This Space Intentionally Left Blank
vtec to vvel is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2019, 11:10 AM   #7 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: Memphis TN
Posts: 112
Drives: 09 Sport/Touring MT
Rep Power: 3360
Cory Gillmore has a reputation beyond reputeCory Gillmore has a reputation beyond reputeCory Gillmore has a reputation beyond reputeCory Gillmore has a reputation beyond reputeCory Gillmore has a reputation beyond reputeCory Gillmore has a reputation beyond reputeCory Gillmore has a reputation beyond reputeCory Gillmore has a reputation beyond reputeCory Gillmore has a reputation beyond reputeCory Gillmore has a reputation beyond reputeCory Gillmore has a reputation beyond repute
Default

This has happened to me twice, aka limp mode. The first time was within the first week of me buying my car and still learning how to drive a manual. I stalled the car at a red light, freaked out and I think I may have started it back up and tried to take off a little too quickly. It stayed in limp mode for probably 30 minutes. I parked in a parking lot and waited a while and eventually I started it back up and could rev high again.

The 2nd time this happened was about a year later and I almost stalled it. Like literally came about as close to stalling as you can without actually stalling. It happened just a few minutes from my destination, a Target store. Once I was done in Target, about 30 minutes later, I came out and everything was normal again.

So for me, my experice with limp mode has been due to my own poor foot work. Jump to two years of owning my car, I no longer use SRM, utilize heel/toe downshifting technique in normal everyday driving and my penis is larger because of it.
KMO-II likes this.
Cory Gillmore is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2019, 06:32 AM   #8 (permalink)
Aspiring Metal God
 
JLarson's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Media, PA
Posts: 4,074
Drives: 14 Nissan 370z MR M6
Rep Power: 2684368
JLarson has a reputation beyond reputeJLarson has a reputation beyond reputeJLarson has a reputation beyond reputeJLarson has a reputation beyond reputeJLarson has a reputation beyond reputeJLarson has a reputation beyond reputeJLarson has a reputation beyond reputeJLarson has a reputation beyond reputeJLarson has a reputation beyond reputeJLarson has a reputation beyond reputeJLarson has a reputation beyond repute
Default

Quite a while back, I had a similar experience on about 3 occasions in relatively close succession (maybe over a 4 month period of time). Cleaning the throttle bodies and MAFs seemed to eliminate it, and I didn't experience it again. I've since swapped to a ported TB and I have never had a recurrence.
KMO-II likes this.
__________________
2014 370z Touring Sport Magma Red MT // BP Single Turbo 6467 // 63mm TB's // Z1 Ported Upper Mani // RJM Pedal // Zspeed Stage 3 Clutch // 526 WHP, 451 WTQ
2006 350z (Sold) // 1990 300zx (Sold) // 1985 300zx 2+2 (Sold)
JLarson is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 08:36 AM   #9 (permalink)
Base Member
 
BossJ's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Florida
Posts: 116
Drives: 16 370z Nismo 6MT
Rep Power: 7
BossJ is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by KMO-II View Post
What happened? Pulled out and drove my Nismo down the street, was super sluggish as if I were in 4th gear from the start, RPMS max 2500. Turned car off, restarted, same sluggish response. Turned car off again for a 30 sec rest, started again and back to beast power again. Was this just a computer issue not communicating ? Thanks for your responses..
I had this issue on my 2013 Z - they had to update the firmware on my computer, took care of the issue.

It would happen to me every few months - and if I sat and restarted it a few times, my power was right back to normal - just like you described.
KMO-II likes this.
__________________
2016 Pearl White 370Z Nismo (6ma) || Z1 CAI || Greddy GT X || FI Resonated Test Pipes || Ported Manifolds || Fuel Pump: aem50-1200 || 1050cc Fuel Injectors || E85 || RJM Performance Clutch || ECUTECH - SpecialtyZ (Seb)
BossJ is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 03:10 PM   #10 (permalink)
Base Member
 
KMO-II's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: new mexico
Posts: 187
Drives: 370Z NISMO - 2014
Rep Power: 5012
KMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond repute
Default

Thank u all for your responses and feedback. I appreciate it. I Haven't had anymore issues as of yet, but now i have some ammo of knowledge for any further occurrences.
johnrockets likes this.
KMO-II is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2019, 09:43 PM   #11 (permalink)
A True Z Fanatic
 
vtec to vvel's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: 813
Posts: 1,645
Drives: 13 Z
Rep Power: 133843
vtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond reputevtec to vvel has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by KMO-II View Post
Thank u all for your responses and feedback. I appreciate it. I Haven't had anymore issues as of yet, but now i have some ammo of knowledge for any further occurrences.
It will happen from time to time.
KMO-II likes this.
__________________
This Space Intentionally Left Blank
vtec to vvel is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2019, 07:47 AM   #12 (permalink)
Base Member
 
KMO-II's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: new mexico
Posts: 187
Drives: 370Z NISMO - 2014
Rep Power: 5012
KMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond reputeKMO-II has a reputation beyond repute
Default

Wow, thats crazy.
KMO-II is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sluggish HEK Engine & Drivetrain 2 02-25-2018 11:21 AM
Sluggish vikingpilot Engine & Drivetrain 11 07-08-2017 04:26 PM
Occasional sluggish acceleration after start up. Guitarded Engine & Drivetrain 0 05-06-2017 02:25 PM
Sluggish acceleration molamann Nissan 370Z General Discussions 41 06-21-2015 04:27 PM
7at sluggish or slipping in manual mode soxfan69 Engine & Drivetrain 12 08-14-2014 09:19 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2