Nissan 370Z Forum  

Ignition Coils Misfiring anyone?

This is about the same thing I've determined. Mine threw the same code repeatedly last winter. Warm weather came and no code since. I expect to see it come back

Go Back   Nissan 370Z Forum > Tech Area > Nissan 370Z Warranty / Scheduled Maintenance / Servicing / Repairs

Like Tree12Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-20-2013, 10:41 AM   #31 (permalink)
Base Member
 
Mechdriver's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: NC
Posts: 15
Drives: 09 Silver Tour/Sport
Rep Power: 8
Mechdriver is on a distinguished road
Default

This is about the same thing I've determined. Mine threw the same code repeatedly last winter. Warm weather came and no code since. I expect to see it come back with cold air. What bites is the increase in idle speed and decrease in gas mileage while the light is on.
Mechdriver is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2013, 11:11 PM   #32 (permalink)
Jus
Base Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Canada
Posts: 188
Drives: 40th 370z
Rep Power: 7
Jus is on a distinguished road
Default

Mine is a 2010 40th... I hope it's nothing
Jus is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 12:15 PM   #33 (permalink)
Jus
Base Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Canada
Posts: 188
Drives: 40th 370z
Rep Power: 7
Jus is on a distinguished road
Default

Did anyone find out officially what this issue is though? I turned the cel off last week but after about 500km it came back on again. That being said, there was a drop in temp when they came on but cant be sure.

Wanted to know if anyone found out or if Nissa officially had an answer to this problem?

Thanks
Jus is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 01:10 PM   #34 (permalink)
A True Z Fanatic
 
Cmike2780's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Long Island
Posts: 5,062
Drives: slowwww
Rep Power: 24
Cmike2780 has a reputation beyond reputeCmike2780 has a reputation beyond reputeCmike2780 has a reputation beyond reputeCmike2780 has a reputation beyond reputeCmike2780 has a reputation beyond reputeCmike2780 has a reputation beyond reputeCmike2780 has a reputation beyond reputeCmike2780 has a reputation beyond reputeCmike2780 has a reputation beyond reputeCmike2780 has a reputation beyond reputeCmike2780 has a reputation beyond repute
Default

No answers. Mine never came back after I reset everything and cleared the codes.
__________________
[09][MB][6-Spd MT][Touring][Stillen Gen III][K&N][Borla CBE][Evo-R]

Cmike2780 is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 09:17 PM   #35 (permalink)
A True Z Fanatic
 
Baer383's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Lawrenceville,Ga
Posts: 4,293
Drives: My foot up your azz
Rep Power: 25
Baer383 has a reputation beyond reputeBaer383 has a reputation beyond reputeBaer383 has a reputation beyond reputeBaer383 has a reputation beyond reputeBaer383 has a reputation beyond reputeBaer383 has a reputation beyond reputeBaer383 has a reputation beyond reputeBaer383 has a reputation beyond reputeBaer383 has a reputation beyond reputeBaer383 has a reputation beyond reputeBaer383 has a reputation beyond repute
Default

I just shut off the P0300 code with Uprev so now it never comes on.
__________________
2013 ZL1

754 rwhp 747 rwtq
Baer383 is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 10:49 PM   #36 (permalink)
Premium Member
 
Nissanboy's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: H-Town
Posts: 378
Drives: Too slow
Rep Power: 9
Nissanboy is on a distinguished road
Default

Same issue, in cold weather with a cold start
Started as a p0305; cleared it then it came back as p0300 after about 2k miles
Nissanboy is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 10:41 AM   #37 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Los Angeles, CA
Posts: 44
Drives: 2013 PW Nismo
Rep Power: 8
ICENINE is on a distinguished road
Default

Downtown LA Nissan never figured out what was wrong with my car, not even the specialist that Corporate Nissan sent. They replaced ignition coils, short block and fuel injectors. They had my car for over a month total. If you guys keeps having this problem, just have Nissan buy it back. They bought my 40th back despite me buying it used but still under factory warranty and now I'm rolling in a 2013 Nismo
vividracing and hjo1078 like this.
ICENINE is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 03:40 PM   #38 (permalink)
Jus
Base Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Canada
Posts: 188
Drives: 40th 370z
Rep Power: 7
Jus is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by ICENINE View Post
Downtown LA Nissan never figured out what was wrong with my car, not even the specialist that Corporate Nissan sent. They replaced ignition coils, short block and fuel injectors. They had my car for over a month total. If you guys keeps having this problem, just have Nissan buy it back. They bought my 40th back despite me buying it used but still under factory warranty and now I'm rolling in a 2013 Nismo
I don't have warranty left though =(
Jus is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2016, 02:20 PM   #39 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: PA
Posts: 38
Drives: 11 Nissan 370z BS M6
Rep Power: 7
steve216 is on a distinguished road
Default

So there doesn't seem to be any fix to this? I just replaced my sprocket and a solinoid to fix p0011. p0300 was still going off, replaced all 6 coils and spark plugs and the code still comes up. Otherwise the car runs normal. If I get it tuned could I get rid of problem?
steve216 is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2016, 03:52 PM   #40 (permalink)
Base Member
 
ajc1884's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: central, pennsylvania
Posts: 191
Drives: 2012 370z Touring
Rep Power: 7
ajc1884 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by steve216 View Post
So there doesn't seem to be any fix to this? I just replaced my sprocket and a solinoid to fix p0011. p0300 was still going off, replaced all 6 coils and spark plugs and the code still comes up. Otherwise the car runs normal. If I get it tuned could I get rid of problem?
I never did find the problem causing the p0300 code when I had the 2009 Z. I have 16k on my 2012 Z and it hasn't popped any codes yet....fingers crossed.
Maybe Nissan changed something that fixed the issue between 2009 and the 2012 model ???
__________________
2009 370z w/ sport package - manual tranny
2012 370z Touring - automatic tranny
ajc1884 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2016, 10:55 AM   #41 (permalink)
Enthusiast Member
 
km1346's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Dallas, TX
Posts: 369
Drives: 40th Anniversary
Rep Power: 7
km1346 is on a distinguished road
Default

I'm having the same issue. Keep having a misfire code once a week with low temps. I am not sure what's causing the issue but I'm at 42k miles and I was wondering if replacing the ignition coils will help?
__________________
2010 Nissan 370z 40th Anniversary Build #785
Mods: F.I. CF CBE 12' | Berk HFC | Stillen Gen 3 | Z1 25 Row Oil Cooler | UpRev Tuned | CF Lip/ CF Rear Spats/ CF Diffuser/CF Side Blades
km1346 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2016, 12:58 PM   #42 (permalink)
Enthusiast Member
 
Smashley's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Maryland
Posts: 340
Drives: mt/sport/tour MB
Rep Power: 7
Smashley is on a distinguished road
Default

I too am having this issue on 1st startup
Smashley is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2016, 03:35 PM   #43 (permalink)
Base Member
 
BasementBobby's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: New Jersey
Posts: 99
Drives: 09 370z
Rep Power: 6
BasementBobby is on a distinguished road
Default

my 370 just started doing this after I start it up as well. Im dropping my car off tomorrow to see what they say. Ill report my findings asap.
BasementBobby is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2016, 06:07 PM   #44 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: toronto, canada
Posts: 99
Drives: 2016, 370z
Rep Power: 4
stansens is on a distinguished road
Default

Service reps simply guess. His words alone should tell you the small amount of tech knowledge that he has.
stansens is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2016, 06:15 PM   #45 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: toronto, canada
Posts: 99
Drives: 2016, 370z
Rep Power: 4
stansens is on a distinguished road
Default

These issues are very similar to older maxima problems which equated to harness coil signal wire issues. Having misfire codes when the engine runs fine does not mean that you need six new coils. Simply said if any car needs six new coils it probably wouldn't start or go very far period. Maybe some of these dealers are so cash strapped that they fabricate any warranty work possible even though they are paid less for it. Your car misfires so they replace the block...crazy.
stansens is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MSD ignition control. someday Tuning 2 08-13-2011 11:55 AM
Window operation with ignition OFF Haulnz Exterior & Interior 11 08-09-2011 09:07 PM
Brand new AEM fuel/ignition stand alone controller NoZYet Parts for sale (Private Classifieds) 1 12-07-2010 09:38 PM
I left with the Ignition still at ACC ON position. zmyride Nissan 370Z General Discussions 22 06-11-2010 09:48 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2