Nissan 370Z Forum  

Electronics won’t let me start my Z and OBD port and ECU won’t connect. Need a mechan

Well I have to say that 2013-Z33 was spot on here. Months and months of tears and hard work and about $7500 later, my baby is running again. Another 6

Go Back   Nissan 370Z Forum > Tech Area > Engine & Drivetrain

Like Tree33Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-27-2020, 05:32 AM   #31 (permalink)
Base Member
 
osburnrs's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Louisiana
Posts: 138
Drives: 2015 370Z Nismo
Rep Power: 8
osburnrs is on a distinguished road
Default

Well I have to say that 2013-Z33 was spot on here. Months and months of tears and hard work and about $7500 later, my baby is running again. Another 6 weeks at the dealer, 2 or 3 more ECM’s and 6 coil packs seems to have fixed her. I changed the wiring harness before it went to the dealer so I’m thinking it shorted and burned 5 out of six coils. These then feed high voltage back to the ECM’s and fried them. I had even installed new plugs while it was down and never noticed the burnt coils. Of course working around the Stillen SC doesn’t make it easy. It took Nissan 2 master techs and an engineer to find what Z-33 had already hit on. Had I stayed on that path, I probably wouldn’t have missed 9 months of driving and heartache. Salute to you Z-33 on the great call!!!





Sent from my iPhone using Tapatalk
JARblue and bunk like this.
osburnrs is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2020, 07:10 AM   #32 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Ontario
Posts: 99
Drives: G37 Sport
Rep Power: 5
SonicVQ is on a distinguished road
Default

Thanks for the update!

Since you have the ECM open, could you post a picture of both sides of the ECM circuit board?
SonicVQ is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2020, 10:19 PM   #33 (permalink)
Base Member
 
osburnrs's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Louisiana
Posts: 138
Drives: 2015 370Z Nismo
Rep Power: 8
osburnrs is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by SonicVQ View Post
Thanks for the update!

Since you have the ECM open, could you post a picture of both sides of the ECM circuit board?


Sure.


Sent from my iPhone using Tapatalk
osburnrs is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2020, 05:56 AM   #34 (permalink)
Base Member
 
osburnrs's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Louisiana
Posts: 138
Drives: 2015 370Z Nismo
Rep Power: 8
osburnrs is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by osburnrs View Post

Sure.


Sent from my iPhone using Tapatalk




Sent from my iPhone using Tapatalk
JARblue and SonicVQ like this.
osburnrs is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2020, 07:43 AM   #35 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Ontario
Posts: 99
Drives: G37 Sport
Rep Power: 5
SonicVQ is on a distinguished road
Default

Thanks osburnrs!
SonicVQ is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
370Z Nismo, engine stops and won’t start Morfiy Nissan 370Z Warranty / Scheduled Maintenance / Servicing / Repairs 3 05-01-2019 11:45 AM
370z washer fluid won’t pump through/ Clutch won’t disengage Nerminmah Nissan 370Z Warranty / Scheduled Maintenance / Servicing / Repairs 3 05-24-2018 05:59 PM
2012 nismo 370z won’t start after gascap change Datnismo3323 Nissan 370Z Warranty / Scheduled Maintenance / Servicing / Repairs 4 03-03-2018 12:15 AM
Car won’t start Zthirty4NISMO Nismo 370Z 9 08-03-2016 06:35 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2