Nissan 370Z Forum  

370Z Nismo, engine stops and won’t start

Hey guys! My buddy got a strange problem with his Nismo, he is not a member of the forum, so I just wanted to drop it here in hope that

Go Back   Nissan 370Z Forum > Tech Area > Nissan 370Z Warranty / Scheduled Maintenance / Servicing / Repairs

Like Tree1Likes
  • 1 Post By Cyber370

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-01-2019, 02:48 AM   #1 (permalink)
Base Member
 
Morfiy's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Russia
Posts: 209
Drives: 370Z "Authentic"
Rep Power: 7
Morfiy is on a distinguished road
Default 370Z Nismo, engine stops and won’t start

Hey guys!
My buddy got a strange problem with his Nismo, he is not a member of the forum, so I just wanted to drop it here in hope that somebody knows what could it be.
His 370Z Nismo stops engine on idle and won’t start back. When he disconnects terminal it starts, but after some time stops again. I don’t know much details, but the car was parked for whole winter season (around 6 month) battery was charged.
Here’s a video:
https://youtu.be/2CZnQEArVAs
https://youtu.be/NI1vOScoT1o
Morfiy is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2019, 07:59 AM   #2 (permalink)
A True Z Fanatic
 
bunk's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Location: Southern California
Posts: 2,554
Drives: 2010 370z Roadster
Rep Power: 1487151
bunk has a reputation beyond reputebunk has a reputation beyond reputebunk has a reputation beyond reputebunk has a reputation beyond reputebunk has a reputation beyond reputebunk has a reputation beyond reputebunk has a reputation beyond reputebunk has a reputation beyond reputebunk has a reputation beyond reputebunk has a reputation beyond reputebunk has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by Morfiy View Post
Hey guys!
My buddy got a strange problem with his Nismo, he is not a member of the forum, so I just wanted to drop it here in hope that somebody knows what could it be.
His 370Z Nismo stops engine on idle and won’t start back. When he disconnects terminal it starts, but after some time stops again. I don’t know much details, but the car was parked for whole winter season (around 6 month) battery was charged.
Here’s a video:
https://youtu.be/2CZnQEArVAs
https://youtu.be/NI1vOScoT1o
Clean the MAFs and throttle bodies, check spark plugs. Perhaps check the fuel pump as well.
__________________
-Drop in K&N Filter -Invidia Gemini CBE -Z1 Oil Cooler -Swift Springs - EcuTek -Forgestar F14 -SPL Camber Links -Akebono BBK Upgrade -Z1 Premium SS Lines -SPL Diff Bushings -SPL FUCAs
bunk is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2019, 08:50 AM   #3 (permalink)
Premium Member
 
Cyber370's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: Montreal, QC Canada
Posts: 453
Drives: 2016 370Z Nismo 6MT
Rep Power: 354
Cyber370 has a reputation beyond reputeCyber370 has a reputation beyond reputeCyber370 has a reputation beyond reputeCyber370 has a reputation beyond reputeCyber370 has a reputation beyond reputeCyber370 has a reputation beyond reputeCyber370 has a reputation beyond reputeCyber370 has a reputation beyond reputeCyber370 has a reputation beyond reputeCyber370 has a reputation beyond reputeCyber370 has a reputation beyond repute
Default

Have you read the error codes? Without more info I would suspect the crank position sensor.


Sent from my iPhone using Tapatalk
SouthArk370Z likes this.
__________________
"That’s when you know you’ve found somebody special. When you can just shut the f*ck up for a minute and comfortably enjoy the silence.”-Mia (Pulp Fiction)
Cyber370 is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2019, 11:45 AM   #4 (permalink)
Base Member
 
Morfiy's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Russia
Posts: 209
Drives: 370Z "Authentic"
Rep Power: 7
Morfiy is on a distinguished road
Default

Fuel system is okey as he saying, might be injectors o-ring , but I doubt. Told him to get the code. Mechanics claims that it could be ECU, as he charged the battery and fired up car from another car by cables
Morfiy is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
370z washer fluid won’t pump through/ Clutch won’t disengage Nerminmah Nissan 370Z Warranty / Scheduled Maintenance / Servicing / Repairs 3 05-24-2018 05:59 PM
2012 nismo 370z won’t start after gascap change Datnismo3323 Nissan 370Z Warranty / Scheduled Maintenance / Servicing / Repairs 4 03-03-2018 12:15 AM
Engine will turn but won't start King_Ch1cas Engine & Drivetrain 9 10-08-2016 01:02 AM
Car won’t start Zthirty4NISMO Nismo 370Z 9 08-03-2016 06:35 PM
Engine Start High RPM o.o? Cafiax Nissan 370Z General Discussions 6 07-11-2011 06:30 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2