Nissan 370Z Forum  

upper radiator hose failure?

Question for you mechanical inclined Z heads out there. Has anyone had any issues with upper radiator hose failure on our Z's? I installed a CSF radiator about 10k miles

Go Back   Nissan 370Z Forum > Nissan 370Z Tech Area > Engine & Drivetrain

Like Tree4Likes
  • 2 Post By SouthArk370Z
  • 2 Post By Dreadnaught

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-25-2017, 09:34 PM   #1 (permalink)
Enthusiast Member
 
shika805's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Santa Barbara, CA
Posts: 492
Drives: 40th Z, 71' 240z
Rep Power: 17
shika805 has a reputation beyond reputeshika805 has a reputation beyond reputeshika805 has a reputation beyond reputeshika805 has a reputation beyond reputeshika805 has a reputation beyond reputeshika805 has a reputation beyond reputeshika805 has a reputation beyond reputeshika805 has a reputation beyond reputeshika805 has a reputation beyond reputeshika805 has a reputation beyond reputeshika805 has a reputation beyond repute
Default upper radiator hose failure?

Question for you mechanical inclined Z heads out there. Has anyone had any issues with upper radiator hose failure on our Z's? I installed a CSF radiator about 10k miles ago, and never had any issue, occasional replenish with coolant every oil change just to top off, but never an issue? What could have caused the failure? No visible tear on the hose.

My guess is I never upgraded my upper or lower radiator hoses? should I have upgraded hoses/clamps at install with the new radiator? I've heard that these stock clamps are poor quality also? Hopefully this is a quick fix, upgrading to mishimoto silicone hoses this weekend. Any help with this is appreciated.

here is a photo... of the carnage
__________________
1971 Datsun 240z, 2010 40th Anniversary Z Build #541


Last edited by shika805; 04-25-2017 at 09:36 PM.
shika805 is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2017, 11:02 PM   #2 (permalink)
Premium Member
 
SouthArk370Z's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: South Arkansas
Posts: 8,406
Drives: 2014 Challenger
Rep Power: 317483
SouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by shika805 View Post
... Has anyone had any issues with upper radiator hose failure on our Z's?
It doesn't seem to be a common problem, judging by what I have read on this and other 370Z sites.

Quote:
Originally Posted by shika805 View Post
I installed a CSF radiator about 10k miles ago, and never had any issue, occasional replenish with coolant every oil change just to top off, but never an issue? What could have caused the failure? No visible tear on the hose. ...
Sounds normal to me. Hoses fail every now and then. When you pull the old hose off, inspect the radiator for damage.
Initial Z and shika805 like this.
__________________
Steering Lock Links - Search The370Z Bookmarklet - FSM @ NICOclub
Mankind has progressed past the need for war but we haven't evolved that far. - NachoMahma
SouthArk370Z is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2017, 01:36 AM   #3 (permalink)
Enthusiast Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Placentia, CA
Posts: 449
Drives: 14 SR 370z 6MT
Rep Power: 3367
Dreadnaught has a reputation beyond reputeDreadnaught has a reputation beyond reputeDreadnaught has a reputation beyond reputeDreadnaught has a reputation beyond reputeDreadnaught has a reputation beyond reputeDreadnaught has a reputation beyond reputeDreadnaught has a reputation beyond reputeDreadnaught has a reputation beyond reputeDreadnaught has a reputation beyond reputeDreadnaught has a reputation beyond reputeDreadnaught has a reputation beyond repute
Default

To truly diagnose where the leak is coming from, you need to fill up the degas bottle to the proper level. Then, you need to pressure test the cooling system and watch where the coolant is coming from.
shika805 and Rusty like this.
__________________
Ford Diesel and Heavy Line Technician at your service.
Dreadnaught is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[FOR SALE] Z1 upper radiator hose (red) LIL_G13 Parts for sale (Private Classifieds) 5 04-16-2015 11:52 AM
[WTB] Upper Radiator Hose LIL_G13 Parts for sale (Private Classifieds) 6 02-20-2015 03:29 PM
[FOR SALE] Z1 silicone radiator hose set JENZ Parts for sale (Private Classifieds) 15 01-28-2015 11:17 PM
Radiator Hose I.D. jwick Engine & Drivetrain 2 03-17-2014 10:13 PM
[FOR SALE] Z1 silicone hoses including upper radiator hose simota1 Parts for sale (Private Classifieds) 19 07-25-2013 04:12 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2