Nissan 370Z Forum  

Kenwood head unit - steering wheel controls

Originally Posted by runwhatyabrng I got everything done today, all wired up as per diagram I posted. The only mistake I did is that I had the bluetooth module disconnected

Go Back   Nissan 370Z Forum > Tech Area > Audio & Video

Like Tree2Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-19-2019, 10:42 AM   #16 (permalink)
Base Member
 
chalmene's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Location: FL
Posts: 14
Drives: 2014 370z Sport
Rep Power: 1
chalmene is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by runwhatyabrng View Post
I got everything done today, all wired up as per diagram I posted. The only mistake I did is that I had the bluetooth module disconnected in the trunk while trying to get ASWC-1 to work and it would never recognize/see the car. After looking at wiring diagram from the shop manual, I realized that it needed to be bypassed with jumpers or plugged in for the whole thing to work. Plugging it back in, all worked OK
. Still have to bypass the bluetooth module but that can wait for another time
Mine has no bluetooth module with the stock radio.. All connected per diagram, and everything but steering wheel controls work... ??
__________________
14" 370z Sport -|- Mod list= Hotchkiss sway bars - SPL links -|-
chalmene is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2019, 07:20 AM   #17 (permalink)
Car Audio Installer
 
bigaudiofanat's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: New Castle DE
Posts: 8,286
Drives: 2012 Infiniti G37x
Rep Power: 848
bigaudiofanat has a reputation beyond reputebigaudiofanat has a reputation beyond reputebigaudiofanat has a reputation beyond reputebigaudiofanat has a reputation beyond reputebigaudiofanat has a reputation beyond reputebigaudiofanat has a reputation beyond reputebigaudiofanat has a reputation beyond reputebigaudiofanat has a reputation beyond reputebigaudiofanat has a reputation beyond reputebigaudiofanat has a reputation beyond reputebigaudiofanat has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to bigaudiofanat Send a message via Yahoo to bigaudiofanat Send a message via Skype™ to bigaudiofanat
Default

Quote:
Originally Posted by chalmene View Post
Mine has no bluetooth module with the stock radio.. All connected per diagram, and everything but steering wheel controls work... ??
It's slightly different when you have the bose system.
__________________
Need help with car audio or electronics? Let me know!! Also were all my installs will be posted. Need Help Let Me Know
Direct email address reimermatt@gmail.com
Owner of: Dynamic Mobile Audio
bigaudiofanat is online now   Reply With Quote
Old 06-20-2019, 10:29 AM   #18 (permalink)
Base Member
 
chalmene's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Location: FL
Posts: 14
Drives: 2014 370z Sport
Rep Power: 1
chalmene is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by bigaudiofanat View Post
It's slightly different when you have the bose system.

I understand that, just responding to his reply. Trying to figure out why my steering controls arent working
__________________
14" 370z Sport -|- Mod list= Hotchkiss sway bars - SPL links -|-
chalmene is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2019, 07:46 PM   #19 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Ohio
Posts: 3
Drives: Magma 13 Touring 6MT
Rep Power: 3
TZMN DVL is on a distinguished road
Question

A couple months ago I put a Kenwood headunit into my 2013 Touring non-nav Z. I have the ASWC-1 and the radio controls on the steering wheel all work. I also bought the AX-NIS32BT bypass harness but am still unable to get the phone buttons on the wheel to work. Crutchfield sent me a second one because the first one doesn't work. I think they're wired upside down, can anyone chime in?

Their instructions are showing the harness in the Z from the pin side. So the Axxess bypass harness I have, I assume that little bridge thing spanning from pins 14 to 20 in the diagram, is that rail on the top, and the harness on the left is oriented correctly based on that. But the wires don't line up as indicated. However, if I turn the harness over, like on the right, the wires do line up as specified. Is it possible that they wired these upside down?

When I connect them, I lose all steering controls, same as if I had disconnected the Bluetooth from the module in the Z entirely.

I'm okay with rewiring the harness, but I'm not sure how to get the wires out. I think I need a tool to put into the openings above the pins. The openings are tiny and I've tried very small screwdrivers and other things but can't pop the wires out. I really don't want to cut into the harness in the Z and try to solder in bypass wires.

Thanks for any input.
Attached Images
File Type: jpg Harness.jpg (443.3 KB, 8 views)
TZMN DVL is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Steering wheel control on aftermarket head-unit igbad Southern California Region 1 07-18-2015 02:49 AM
Need Help With Kenwood Head Unit Minhtin Audio & Video 3 08-16-2014 04:36 PM
Kenwood DPX 308U head unit Pat C. Audio & Video 9 01-16-2012 04:04 PM
[FOR SALE] Kenwood 5180 Head Unit 37Z Parts for sale (Private Classifieds) 4 05-20-2011 04:29 PM
kenwood head unit problems ddvette9 Audio & Video 5 09-10-2009 11:25 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2