Nissan 370Z Forum  

2013 370z electrical system locked? Car is completely dead!

Hello, I've got an issue I'm not sure about... I'm not too mechanically savvy, just a Z owner. 2013 370z touring package (automatic). I came out of the store today,

Go Back   Nissan 370Z Forum > Tech Area > Nissan 370Z Warranty / Scheduled Maintenance / Servicing / Repairs

Like Tree28Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-06-2015, 12:19 AM   #1 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Chatsworth, CA
Posts: 11
Drives: 2013 370Z Auto
Rep Power: 6
Guitarded is on a distinguished road
Default 2013 370z electrical system locked? Car is completely dead!

Hello,

I've got an issue I'm not sure about... I'm not too mechanically savvy, just a Z owner. 2013 370z touring package (automatic). I came out of the store today, tried to open hatch, nothing. Tried to use fob to open door, nothing. opened fob, got manual key out, opened door, tried push button start, nothing. Tried turning on headlights, dome lights, hazards, still nothing. Figured battery is dead, called service, tried to jump, nothing. Tested battery, it's fine. noticed that the brake lights still worked when stepping on brake pedal, but pedal feels different... like its depressed to the floor. I tried inserting fob into provided slot (not sure of tech term) nothing. The car is essentially dead. can't get it out of gear, can't do anything, just had it towed home. I read some things about steering lock issues, but seems 2013 should not have that anymore. Any ideas? could it just be a bad fob? (I only have one fob) Is my alarm system stuck disabling everything? I need to get towed to dealer now (I'm out of warranty) and I'm hoping this is not going to cost my first born to repair, so I'd like to go in knowing what to expect, or what to tell them.

Thanks in advance for any replies.
Guitarded is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2015, 12:33 AM   #2 (permalink)
Base Member
 
Lunar-Eclipse's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Florida
Posts: 124
Drives: '10 40th Anniversary
Rep Power: 9
Lunar-Eclipse is on a distinguished road
Default

Have you tried to reset the electrical system by disconnecting the battery and pressing the brakes to drain the system? Then reconnect.
Lunar-Eclipse is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2015, 12:36 AM   #3 (permalink)
Premium Member
 
Memphis370Z's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Memphis Area
Posts: 3,005
Drives: '09 MB
Rep Power: 66784
Memphis370Z has a reputation beyond reputeMemphis370Z has a reputation beyond reputeMemphis370Z has a reputation beyond reputeMemphis370Z has a reputation beyond reputeMemphis370Z has a reputation beyond reputeMemphis370Z has a reputation beyond reputeMemphis370Z has a reputation beyond reputeMemphis370Z has a reputation beyond reputeMemphis370Z has a reputation beyond reputeMemphis370Z has a reputation beyond reputeMemphis370Z has a reputation beyond repute
Default

Did you check to see if the battery in the key fob is dead? This may not be the issue, since you said you tried starting the car with the key inserted in to the "fobgina." Also, did you see any information displayed on the far left dash gauge when you were trying to start it? Did the car recognize the key when you put it in the key port?

Here's a post that mentions a few threads you might want to check out - Car won't Start:(

Good luck and let us know what you find out from the dealership. I'm interested to know the issue, as well as the solution.
Guitarded likes this.
Memphis370Z is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2015, 12:37 AM   #4 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Chatsworth, CA
Posts: 11
Drives: 2013 370Z Auto
Rep Power: 6
Guitarded is on a distinguished road
Default

No I have not. Will try first thing in the morning. What would cause this so suddenly out of the blue?
Guitarded is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2015, 12:39 AM   #5 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Chatsworth, CA
Posts: 11
Drives: 2013 370Z Auto
Rep Power: 6
Guitarded is on a distinguished road
Default

there were no lights on anywhere on dash... no recognition of fob
Guitarded is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2015, 02:35 AM   #6 (permalink)
Premium Member
 
jchammond's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: South Carolina
Age: 52
Posts: 7,636
Drives: 18’ Camry,White,A/T
Rep Power: 2684374
jchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond repute
Smile

Quote:
Originally Posted by Guitarded View Post
Hello,

I've got an issue I'm not sure about... I'm not too mechanically savvy, just a Z owner. 2013 370z touring package (automatic). I came out of the store today, tried to open hatch, nothing. Tried to use fob to open door, nothing. opened fob, got manual key out, opened door, tried push button start, nothing. Tried turning on headlights, dome lights, hazards, still nothing. Figured battery is dead, called service, tried to jump, nothing. Tested battery, it's fine. noticed that the brake lights still worked when stepping on brake pedal, but pedal feels different... like its depressed to the floor. I tried inserting fob into provided slot (not sure of tech term) nothing. The car is essentially dead. can't get it out of gear, can't do anything, just had it towed home. I read some things about steering lock issues, but seems 2013 should not have that anymore. Any ideas? could it just be a bad fob? (I only have one fob) Is my alarm system stuck disabling everything? I need to get towed to dealer now (I'm out of warranty) and I'm hoping this is not going to cost my first born to repair, so I'd like to go in knowing what to expect, or what to tell them.

Thanks in advance for any replies.
Have You Replaced Battery In your key Fob? you may have been in store with fob in your pocket & something was pressing on buttons & drained your batteries.
as of trying to start with key in slot//i've never tried that...i will do some research for you.
Battery part number for fob is #2032, mine is energizer & came from walmart.
jaybulls and Guitarded like this.
__________________
2013 Sport Touring,A/T,Silver & currently stock w/Zero mods....Awaiting garage before building
jchammond is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2015, 02:39 AM   #7 (permalink)
Premium Member
 
jchammond's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: South Carolina
Age: 52
Posts: 7,636
Drives: 18’ Camry,White,A/T
Rep Power: 2684374
jchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond repute
Default

Just re-read your post,,,noticed brake pedal went to floor.
how about clutch pedal?
check & fill your fluids,,,dot 3 brake fluid for brakes,unsure for clutch...mine is a/t
hopefully nobody vandalized your ~Z~ & cut your lines.
__________________
2013 Sport Touring,A/T,Silver & currently stock w/Zero mods....Awaiting garage before building
jchammond is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2015, 03:12 AM   #8 (permalink)
Premium Member
 
jchammond's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: South Carolina
Age: 52
Posts: 7,636
Drives: 18’ Camry,White,A/T
Rep Power: 2684374
jchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond repute
Default

if doors don't open w/intellegent key,,your battery must be dead.
i've been looking on all-data & lots of imfo there/but they are asking for more symptoms.
you said your brake lights are the only thing that work? you may have a poor battery connection. dome lights should work???
__________________
2013 Sport Touring,A/T,Silver & currently stock w/Zero mods....Awaiting garage before building
jchammond is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2015, 04:00 AM   #9 (permalink)
Premium Member
 
jchammond's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: South Carolina
Age: 52
Posts: 7,636
Drives: 18’ Camry,White,A/T
Rep Power: 2684374
jchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond repute
Default

ImageUploadedByTapatalk1441529945.886557.jpgImageUploadedByTapatalk1441529957.732932.jpgImageUploadedByTapatalk1441529967.482933.jpg
Check the fuseable link at battery also other fuses & connections.
Hope this helps some.


Sent from my iPhone using Tapatalk
SouthArk370Z and Guitarded like this.
__________________
2013 Sport Touring,A/T,Silver & currently stock w/Zero mods....Awaiting garage before building
jchammond is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2015, 06:45 AM   #10 (permalink)
Do It In A Datsun
 
onzedge's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Sacramento
Age: 58
Posts: 183,731
Drives: 370Z 240Z Juke
Rep Power: 2684731
onzedge has a reputation beyond reputeonzedge has a reputation beyond reputeonzedge has a reputation beyond reputeonzedge has a reputation beyond reputeonzedge has a reputation beyond reputeonzedge has a reputation beyond reputeonzedge has a reputation beyond reputeonzedge has a reputation beyond reputeonzedge has a reputation beyond reputeonzedge has a reputation beyond reputeonzedge has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by jchammond View Post
if doors don't open w/intellegent key,,your battery must be dead.
i've been looking on all-data & lots of imfo there/but they are asking for more symptoms.
you said your brake lights are the only thing that work? you may have a poor battery connection. dome lights should work???
__________________
Koni|Swift|Michelin|Motordyne|Berk|RJM Performance|Gates|SPL|Motul|Technafit|Ate Super Blue|Hawk
Tommy Kaira|Momo|Optima|Hella|Hotchkis|Red Line|ZSpeed|Stillen|B&M|H&R
onzedge is online now   Reply With Quote
Old 09-06-2015, 09:24 AM   #11 (permalink)
HEK
Enthusiast Member
 
HEK's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: WESTFIELD, MA
Age: 61
Posts: 489
Drives: '13 Z Tour Sports 6m
Rep Power: 163
HEK has a reputation beyond reputeHEK has a reputation beyond reputeHEK has a reputation beyond reputeHEK has a reputation beyond reputeHEK has a reputation beyond reputeHEK has a reputation beyond reputeHEK has a reputation beyond reputeHEK has a reputation beyond reputeHEK has a reputation beyond reputeHEK has a reputation beyond reputeHEK has a reputation beyond repute
Default

I have a '13 touring/ sports/ navi/ manual and one day a few months back I too could not get in the car and had to have it towed to the dealer after I tried to jump the battery. The problem was a dead cell in the battery which the dealer replaced under warranty since I bought my '13 as a leftover in 2014, maybe that's the problem with yours, good luck
HEK is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2015, 01:37 PM   #12 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Chatsworth, CA
Posts: 11
Drives: 2013 370Z Auto
Rep Power: 6
Guitarded is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by jchammond View Post
Attachment 107526Attachment 107527Attachment 107528
Check the fuseable link at battery also other fuses & connections.
Hope this helps some.


Sent from my iPhone using Tapatalk
So...what am I looking for on fusible links? will it be obvious to an untrained eye that they are bad or blown?
Guitarded is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2015, 01:41 PM   #13 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Chatsworth, CA
Posts: 11
Drives: 2013 370Z Auto
Rep Power: 6
Guitarded is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Lunar-Eclipse View Post
Have you tried to reset the electrical system by disconnecting the battery and pressing the brakes to drain the system? Then reconnect.
How long pressing brake will this take... how will I know when its reset?
what would cause this to need to be done... if this works, do I need to look at why?
Guitarded is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2015, 02:38 PM   #14 (permalink)
A True Z Fanatic
 
SouthArk370Z's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: South Arkansas
Posts: 7,565
Drives: 2014 Challenger
Rep Power: 49034
SouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond reputeSouthArk370Z has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by Guitarded View Post
So...what am I looking for on fusible links? will it be obvious to an untrained eye that they are bad or blown?
Sometimes it's obvious to the eye that a fuse/link is blown, sometimes not. Use a continuity checker or ohmmeter to be sure.

Quote:
Originally Posted by Guitarded View Post
How long pressing brake will this take... how will I know when its reset?
what would cause this to need to be done... if this works, do I need to look at why?
Five to ten seconds (maybe less). You won't know for sure unless you measure the voltage at the ECM, but ten seconds should be more than enough.

Who knows? Could be a once-in-a-lifetime computer glitch; could be a bad ECM; could be a short somewhere;...
__________________
Steering Lock Links - Search The370Z Bookmarklet - FSM @ NICOclub
Mankind has progressed past the need for war but we haven't evolved that far. - NachoMahma
SouthArk370Z is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2015, 03:12 PM   #15 (permalink)
Premium Member
 
jchammond's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: South Carolina
Age: 52
Posts: 7,636
Drives: 18’ Camry,White,A/T
Rep Power: 2684374
jchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond reputejchammond has a reputation beyond repute
Question

Quote:
Originally Posted by Guitarded View Post
So...what am I looking for on fusible links? will it be obvious to an untrained eye that they are bad or blown?
you need a circuit tester (test light or dvom) test light is cheapest,
also-did you replace battery in your key fob?
Guitarded likes this.
__________________
2013 Sport Touring,A/T,Silver & currently stock w/Zero mods....Awaiting garage before building
jchammond is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[FOR SALE] 370z Diff/pumpkin 4.08 gears, Quaife LSD, Whiteline Bushings COMPLETELY ASSEMBLED Carbon_z Parts for sale (Private Classifieds) 19 06-03-2015 11:16 AM
370Z 'locked' SuperZeto Engine & Drivetrain 12 02-05-2015 06:23 PM
Getting into a Locked Z with Dead Key Fob? tunafish Nissan 370Z General Discussions 33 07-05-2014 10:02 PM
“VDC” System on 2013 370Z kenwood New 370Z Owner 5 12-07-2012 11:04 AM
Pressed the Start buttun and entire car electrical goes dead Matty13 Nissan 370Z Warranty / Scheduled Maintenance / Servicing / Repairs 9 11-29-2012 03:37 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2