Nissan 370Z Forum  

Problems and Fixes After Car Audio Installs

Best buy usually won't touch aftermarket installs unless you buy the whole setup from them. You'll have to find a custom audio shop if you don't want to do it

Go Back   Nissan 370Z Forum > Tech Area > Audio & Video

Like Tree8Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-22-2013, 06:15 AM   #61 (permalink)
A True Z Fanatic
 
dmhenderson's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Maryland
Posts: 5,930
Drives: AWD TT 370z
Rep Power: 22
dmhenderson is a splendid one to beholddmhenderson is a splendid one to beholddmhenderson is a splendid one to beholddmhenderson is a splendid one to beholddmhenderson is a splendid one to beholddmhenderson is a splendid one to beholddmhenderson is a splendid one to beholddmhenderson is a splendid one to behold
Default

Best buy usually won't touch aftermarket installs unless you buy the whole setup from them. You'll have to find a custom audio shop if you don't want to do it yourself.

I'm not sure how the JVC head unit works but I'd be surprised if the wire weren't already long enough to do it and just hidden away somewhere.
__________________
dmhenderson is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2013, 05:37 PM   #62 (permalink)
Base Member
 
speedracer007's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Huntsville, Alabama
Posts: 119
Drives: 2013 Nissan 370Z
Rep Power: 8
speedracer007 has a spectacular aura aboutspeedracer007 has a spectacular aura aboutspeedracer007 has a spectacular aura about
Default

Big thanks. Installed new speakers today and got the window problem. Followed the "Window Fix" instructions and everything was all better in 30 seconds!!!
speedracer007 is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2013, 10:17 PM   #63 (permalink)
Enthusiast Member
 
MX52Z's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Port Charlotte, FL
Posts: 471
Drives: Z'less por ahora
Rep Power: 8
MX52Z is just really niceMX52Z is just really niceMX52Z is just really niceMX52Z is just really nice
Default

Quote:
Originally Posted by mdbrich View Post
Installed my headunit and ran new speaker wires yesterday for the car. Disconnected the battery and everything. I put it all back together and the only issue I am having is my AC is stuck on the setting I left it on before I disconnected the battery. The controls for the AC do not light up nor effect the settings at all.
Quote:
Originally Posted by kenchan View Post
check your fuse md.
I'm at this point too. I disconnected the battery, installed the new head unit and checked all the connections. Then I reconnected the battery to test the stereo which works great, but...

The AC is on low and cold and the controls for it have no effect nor do they light up along with the dash lights.

I checked the fuse in the lower, driver kick panel area and it's fine. After reading about the issue here, I pulled everything back out (PITA!) and checked the big white plug going to the AC box and it's plugged in all the way.

It seems the problem others were having was that they forgot to plug theirs in but mine is plugged in all the way. I even pushed it in harder and it wouldn't go any farther in so I'm officially stumped.

Is there something else I can check? Right now I'm leaving my battery disconnected overnight.
MX52Z is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2013, 08:44 PM   #64 (permalink)
Enthusiast Member
 
MX52Z's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Port Charlotte, FL
Posts: 471
Drives: Z'less por ahora
Rep Power: 8
MX52Z is just really niceMX52Z is just really niceMX52Z is just really niceMX52Z is just really nice
Default

Anyone please?
MX52Z is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2013, 03:58 PM   #65 (permalink)
Enthusiast Member
 
MX52Z's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Port Charlotte, FL
Posts: 471
Drives: Z'less por ahora
Rep Power: 8
MX52Z is just really niceMX52Z is just really niceMX52Z is just really niceMX52Z is just really nice
Default

I had a few days rest from all this and came back to it refreshed. During this time, I had checked all the fuses and left the battery disconnected, hoping the car would heal itself once plugged back in after all this time.

Well, no, same problem with the fan blowing, no AC control and no lighting. So, I double checked the big white plug on the AC module again and it's in tight.

Then it occured to me that I had removed the actual AC controls (the module with three circular knobs) to transplant them into the Metra dash kit and what do you know...I had forgotten to insert the little black plug in.

Derr....
MX52Z is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2013, 04:02 PM   #66 (permalink)
A True Z Fanatic
 
Cbtech's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Sacramento, CA
Posts: 1,372
Drives: 40th Anniversary
Rep Power: 11
Cbtech has much to be proud ofCbtech has much to be proud ofCbtech has much to be proud ofCbtech has much to be proud ofCbtech has much to be proud ofCbtech has much to be proud ofCbtech has much to be proud ofCbtech has much to be proud ofCbtech has much to be proud ofCbtech has much to be proud of
Default

Quote:
Originally Posted by MX52Z View Post
I had a few days rest from all this and came back to it refreshed. During this time, I had checked all the fuses and left the battery disconnected, hoping the car would heal itself once plugged back in after all this time.

Well, no, same problem with the fan blowing, no AC control and no lighting. So, I double checked the big white plug on the AC module again and it's in tight.

Then it occured to me that I had removed the actual AC controls (the module with three circular knobs) to transplant them into the Metra dash kit and what do you know...I had forgotten to insert the little black plug in.

Derr....
man my bad bro...reading back on your posts i would have mentioned that wire block but i kept skipping this thread. sucks when you cant get answers
__________________
Cbtech is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2013, 08:26 PM   #67 (permalink)
A True Z Fanatic
 
Riptide67's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Oak Harbor, WA
Age: 32
Posts: 1,610
Drives: 09 Nismo #0483 PW
Rep Power: 64
Riptide67 has a reputation beyond reputeRiptide67 has a reputation beyond reputeRiptide67 has a reputation beyond reputeRiptide67 has a reputation beyond reputeRiptide67 has a reputation beyond reputeRiptide67 has a reputation beyond reputeRiptide67 has a reputation beyond reputeRiptide67 has a reputation beyond reputeRiptide67 has a reputation beyond reputeRiptide67 has a reputation beyond reputeRiptide67 has a reputation beyond repute
Default

I was baffled with this same problem for my windows. The ol' search feature brought me here! Fixed my window issue on the first try! Thanks!
Riptide67 is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2013, 06:53 PM   #68 (permalink)
Enthusiast Member
 
Daishi9000's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Fresno Ca,
Posts: 257
Drives: 370z Touring 6M PW
Rep Power: 10
Daishi9000 is on a distinguished road
Default

My dealer did some warranty work (head gaskets) window was not rolling up auto after i closed to door. Glad i read this before i took it back!
thanks.
Daishi9000 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2013, 06:48 AM   #69 (permalink)
Base Member
 
templeaz's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Phoenix, AZ.
Posts: 7
Drives: 2011 370Z Base/Sport
Rep Power: 7
templeaz is on a distinguished road
Default

A huge "THANK YOU" for this thread! I had the window and airbag issue after my stereo install. The instructions were clear and easy to follow. Saved me a trip to the dealer and a few buck$ as well!
templeaz is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2013, 03:59 PM   #70 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Houston
Posts: 10
Drives: 12 Nissan 370Z WH M6
Rep Power: 8
Supermoto25 is on a distinguished road
Default Some lights not coming up

I install a new HU and here are my problems I read the thread n try a few things but

1 AC thermostat control illumination not coming up
2 hazards button and Synchro Rev not illuminating
3 Dimmer Controls not working to adjust the illumination neither they get illuminated
4 steering wheel controls not illuminating
5 door panel light does not comes up
6 traction control not illuminating
7 after closing the door n locking it with the door button the car does not make the beeping sound (tried holding lock n unlock buttons simultaneously in the remote n no bueno

I'm thinking that most of the illumination problem has to do with pin 8 (white) in the oem harness that needs to be grounded like 15 but not sure. I checked the fuses in the kick panel/under steering n in the battery n everything seem fine. I look at the fuse box behind the battery by removing the cover but did not inspect them cause from what I could read without moving the battery there nothing with illumination related. Is there a Fuse replacement problem if so where please? Or it gets solved grounding the 8 pin? Also I notice that when I switch the ignition button/ start button to Accesories the check engine gives me a code of 5 blinks. Anyone knows what is the car telling me? Is this related to the illumination problem? Help is appreciated thanks guys
Supermoto25 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2014, 09:32 PM   #71 (permalink)
Track Member
 
ufoz8mycow's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Vegas
Posts: 528
Drives: Black Cherry '12 Z
Rep Power: 12
ufoz8mycow has a brilliant futureufoz8mycow has a brilliant futureufoz8mycow has a brilliant futureufoz8mycow has a brilliant futureufoz8mycow has a brilliant futureufoz8mycow has a brilliant futureufoz8mycow has a brilliant futureufoz8mycow has a brilliant futureufoz8mycow has a brilliant futureufoz8mycow has a brilliant futureufoz8mycow has a brilliant future
Default

Quote:
Originally Posted by Riptide67 View Post
I was baffled with this same problem for my windows. The ol' search feature brought me here! Fixed my window issue on the first try! Thanks!
Hey guys,

I've searched and tried every window reset method I could find on the forums... Tried to hold the button down then up for 15 seconds about 10 different times none of them worked. Help??

The windows still do the auto adjust thing when you open/close the doors, you just can't raise or lower the windows at all. Anyone had this happen? Any ideas what I should try to reset to get this to work???
ufoz8mycow is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2014, 10:03 PM   #72 (permalink)
Car Audio Installer
 
bigaudiofanat's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: New Castle DE
Posts: 8,319
Drives: 2012 Infiniti G37x
Rep Power: 848
bigaudiofanat has a reputation beyond reputebigaudiofanat has a reputation beyond reputebigaudiofanat has a reputation beyond reputebigaudiofanat has a reputation beyond reputebigaudiofanat has a reputation beyond reputebigaudiofanat has a reputation beyond reputebigaudiofanat has a reputation beyond reputebigaudiofanat has a reputation beyond reputebigaudiofanat has a reputation beyond reputebigaudiofanat has a reputation beyond reputebigaudiofanat has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to bigaudiofanat Send a message via Yahoo to bigaudiofanat Send a message via Skype™ to bigaudiofanat
Default

Are you doing it one by one with all doors shut?
__________________
Need help with car audio or electronics? Let me know!! Also were all my installs will be posted. Need Help Let Me Know
Direct email address reimermatt@gmail.com
Owner of: Dynamic Mobile Audio
bigaudiofanat is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2014, 10:59 PM   #73 (permalink)
Track Member
 
ufoz8mycow's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Vegas
Posts: 528
Drives: Black Cherry '12 Z
Rep Power: 12
ufoz8mycow has a brilliant futureufoz8mycow has a brilliant futureufoz8mycow has a brilliant futureufoz8mycow has a brilliant futureufoz8mycow has a brilliant futureufoz8mycow has a brilliant futureufoz8mycow has a brilliant futureufoz8mycow has a brilliant futureufoz8mycow has a brilliant futureufoz8mycow has a brilliant futureufoz8mycow has a brilliant future
Default

Yes! All doors shut, turn to ON, hold switch in down position for 15 sec, then up for 15 sec.. Tried both sides 5-6 times with different variations, none worked. Any ideas? Thanks big

Tried 10 seconds down then 10 up... Up then down, 5 seconds each way.. Nada. The windows go all the way up and down when I use the little emergency key in the door so I know the damn things work just fine.

In other news the rest of my head unit install went perfectly and I even got the steering wheel controls to work pretty easily thanks to the other threads around here, so today was not a total fail.

Last edited by ufoz8mycow; 04-15-2014 at 12:37 AM.
ufoz8mycow is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2014, 11:45 AM   #74 (permalink)
Base Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Los Angeles
Posts: 113
Drives: '11 370z
Rep Power: 7
Getsydwys is on a distinguished road
Default

+1 for the write up, saved me a headache of going down to the dealership
Getsydwys is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2014, 10:05 PM   #75 (permalink)
Enthusiast Member
 
mab864's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Oregon
Posts: 482
Drives: 13 Sport 6MT
Rep Power: 7
mab864 will become famous soon enough
Default

Thanks for the help on the airbag light fix. I just had a new head unit & speakers installed and got the airbag light. The install shop checked all fuses and then scheduled me for next week to diagnose the issue. Quick search here and wham... no more airbag light. Thanks a million!!!
__________________
Berk HFC & CBE, Stillen G3, UpRev & tune by PSI, GTMat, 3M, Swift, StopTech, H&R 20/25, GT-R,
324 whp & 262 torque
mab864 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
car audio problems, how to reset windows, problems, steerring wheel harness, window problems

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installs by Hot Girls nogoodname Other Vehicles 22 09-03-2009 04:25 PM
Two Problems!!!! Help Jaws12 Nissan 370Z General Discussions 6 07-15-2009 10:13 PM
Want to learn more about audio installs! alvinmathew88 Audio & Video 7 06-30-2009 01:22 PM
09 model run Nissan fixes or modifications ? cave vulture Nissan 370Z General Discussions 4 06-05-2009 01:41 AM
Problems & Fixes section JTso The370Z.com Feedback, Suggestions & Questions 1 03-21-2009 01:42 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2